Skip to content

Tipul bucătăriei:

O grămadă de biscuiți de afine

Afine și lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 10
  • Uşor

Rampează-ți biscuiții adăugând în amestec afine, crème fraîche și o glazură zingy de lămâie. Perfect pentru o gustare după-amiaza cu o ceașcă de ceai


Faceți aceste biscuiți de afine și lămâie, apoi verificați biscuiții noștri clasici, biscuiți fără gluten, biscuiți de cireșe și mai multe rețete de biscuiți.

Ingrediente

BISCUIȚI

  • făină auto-crescătoare 375g, plus extra pentru praf
  • praf de copt 1 linguriță
  • zahăr pudră 75g
  • unt nesarat 125g
  • crème fraîche 120ml
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • ouă 3 mari
  • afine 350g

GLAZE DE LAMĂ

  • zahăr glazură 125g
  • lămâie½, zestrat și suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și tapetați o tavă mare de copt cu hârtie de copt. Pentru biscuiți, puneți făina, praful de copt, zahărul și ¼ lingurița de sare într-un castron mare și bateți-le pentru a le combina. Adăugați untul și frecați în amestec folosind vârful degetelor până când untul este în bucăți de mărimea mazării. Într-o ulcică, amestecați împreună crème fraîche, vanilie și două dintre ouă. Faceți o fântână în ingredientele uscate și turnați amestecul umed împreună cu afinele. Utilizați un cuțit pentru tacâmuri pentru a amesteca uscatul în umed până când totul începe să se reunească într-un aluat, apoi frământați ușor amestecul cu mâinile și aduceți-l într-o bilă de aluat. Puneți bila pe o suprafață de lucru ușor înfăptuită și băgați-o într-un disc gros de 2½cm. Folosiți un tăietor rotund de 7 cm pentru a șterge cât mai multe biscuiți, și puneți-le pe tava pregătită.

  • Pasul 2

    Reformați ușor resturile de aluat într-o minge și repetați procesul, eliminând mai multe biscuiți (ar trebui să obțineți aproximativ 10 în total). Bateți ușor oul rămas și periați-l peste biscuiți. Coaceți timp de 20 de minute sau până devin aurii. Se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească complet.

  • Pasul 3

    Pentru glazură, amestecați împreună zahărul glazur, sucul de lămâie și un mic vârf de sare până când veți avea o glazură netedă, care poate fi prelucrată. Stropiți acest lucru peste bolurile răcite, apoi împrăștiați-le cu coaja de lămâie. Se vor păstra, acoperite, la temperatura camerei timp de două zile.

Informatii nutritionale

  • Kcals 395
  • Gras 17.3g
  • Saturează 10.4g
  • Carbohidrați 52g
  • Zaharuri 23.5g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 6.5g
  • Sare 0,6g
.
#Afine #și #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *