Tipul bucătăriei:
Afine și lămâie
- face 10
- Uşor
Rampează-ți biscuiții adăugând în amestec afine, crème fraîche și o glazură zingy de lămâie. Perfect pentru o gustare după-amiaza cu o ceașcă de ceai
Faceți aceste biscuiți de afine și lămâie, apoi verificați biscuiții noștri clasici, biscuiți fără gluten, biscuiți de cireșe și mai multe rețete de biscuiți.
Ingrediente
BISCUIȚI
- făină auto-crescătoare 375g, plus extra pentru praf
- praf de copt 1 linguriță
- zahăr pudră 75g
- unt nesarat 125g
- crème fraîche 120ml
- extract de vanilie 1 linguriță
- ouă 3 mari
- afine 350g
GLAZE DE LAMĂ
- zahăr glazură 125g
- lămâie½, zestrat și suc
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și tapetați o tavă mare de copt cu hârtie de copt. Pentru biscuiți, puneți făina, praful de copt, zahărul și ¼ lingurița de sare într-un castron mare și bateți-le pentru a le combina. Adăugați untul și frecați în amestec folosind vârful degetelor până când untul este în bucăți de mărimea mazării. Într-o ulcică, amestecați împreună crème fraîche, vanilie și două dintre ouă. Faceți o fântână în ingredientele uscate și turnați amestecul umed împreună cu afinele. Utilizați un cuțit pentru tacâmuri pentru a amesteca uscatul în umed până când totul începe să se reunească într-un aluat, apoi frământați ușor amestecul cu mâinile și aduceți-l într-o bilă de aluat. Puneți bila pe o suprafață de lucru ușor înfăptuită și băgați-o într-un disc gros de 2½cm. Folosiți un tăietor rotund de 7 cm pentru a șterge cât mai multe biscuiți, și puneți-le pe tava pregătită.
-
Pasul 2
Reformați ușor resturile de aluat într-o minge și repetați procesul, eliminând mai multe biscuiți (ar trebui să obțineți aproximativ 10 în total). Bateți ușor oul rămas și periați-l peste biscuiți. Coaceți timp de 20 de minute sau până devin aurii. Se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească complet.
-
Pasul 3
Pentru glazură, amestecați împreună zahărul glazur, sucul de lămâie și un mic vârf de sare până când veți avea o glazură netedă, care poate fi prelucrată. Stropiți acest lucru peste bolurile răcite, apoi împrăștiați-le cu coaja de lămâie. Se vor păstra, acoperite, la temperatura camerei timp de două zile.
Informatii nutritionale
- Kcals 395
- Gras 17.3g
- Saturează 10.4g
- Carbohidrați 52g
- Zaharuri 23.5g
- Fibră 2.1g
- Proteină 6.5g
- Sare 0,6g