Tipul bucătăriei:
Alfajorele lui Zoilo
- face 12
- Uşor
Alfajores de la Zoilo sunt biscuiți ușori, sfărâmicizi, din făină de porumb, tăiați împreună cu dulce de leche și rulați în nucă de cocos deshidratată de la restaurantul argentinian Zoilo. Sunt ceva dulce perfect după masă.
Faceți aceste alfajores pentru o gustare de ceai de după-amiază, apoi verificați prăjitura noastră cu nucă de cocos, macaroons cu nucă de cocos, lamington cu nucă de cocos și mai multe rețete cu nucă de cocos.
Ingrediente
- faina de porumb 200 g
- făină simplă 120 g
- unt nesarat 200g, moale
- zahăr tos auriu 60 g
- praf de copt 1½ linguriță
- dulce de leche borcan de 300 g
- nucă de cocos uscată pentru stropire
Metodă
-
Pasul 1
Cerneți făina de porumb și făina împreună. Bateți untul până devine ușor și pufos, apoi adăugați un praf de sare și zahărul tos și bateți din nou.
-
Pasul 2
Când untul și zahărul sunt amestecate, adăugați amestecul de făină și praful de copt folosind o lingură de lemn. Acestea ar trebui să fie încorporate în amestecul de unt cât mai repede posibil până când sunt omogene – aveți grijă să nu-l suprasolicitați. Adăugați 1 linguriță de apă rece la amestec, dacă este necesar, pentru a se combina. Lasa aluatul la frigider invelit in folie alimentara pentru cel putin 30 de minute.
-
Pasul 3
Când este gata, întindeți aluatul până la o grosime de 4-5 mm pe o suprafață prăfuită, apoi tăiați-l în rondele cu ajutorul unui tăietor drept de 6 cm. Puneți fiecare rundă pe o foaie de hârtie de pergament sau un covoraș de silicon. Combinați bucățile rămase de aluat, rulați-o într-o bilă și repetați procesul până când ați epuizat tot aluatul. Răciți rondele la frigider timp de 1 oră înainte de a le găti.
-
Pasul 4
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Gătiți biscuiții timp de 8 minute, apoi scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet. Umpleți o pungă prevăzută cu o duză medie cu dulce de leche și acoperiți o rundă cu o cantitate suficientă, apoi umpleți ușor o a doua rundă deasupra. Rulați apoi fiecare alfajores în nuca de cocos uscată, care se va lipi de umplutura de dulce de leche. Acestea se vor păstra într-o cutie ermetică la frigider timp de 24 de ore.
Informatii nutritionale
- Kcals 377
- Gras 19g
- Saturate 12.4g
- Carbohidrați 47.1g
- Fibră 1.2g
- Proteină 4g
- Sare 0,4g