Tipul bucătăriei:

Cookie aluat pe o tavă

Aluat de prăjitură comestibil

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • Face 12 fursecuri sau 10 bare de aluat
  • Uşor

Aluatul de prăjitură comestibil de casă este total irezistibil și sigur de mâncat. Puteți schimba ciocolata neagră cu alb sau lapte, bucăți de caramel, nuci sau chiar adăugați o fotografie de aluat


Încercați această rețetă ușoară pentru aluat comestibil pentru biscuiți, apoi verificați prăjiturile noastre cu ciocolată, prajituri cu unt de arahide, prăjituri cu ciocolată vegană și rețete mai irezistibile cu prăjituri.

Ingrediente

  • făină simplă 200g
  • unt nesarat 150g, înmuiat
  • zahăr tos auriu 100g
  • extract de vanilie ½ linguriță
  • sare de mare fină o ciupitura
  • fulgi de ciocolată 50g sau ciocolata neagra, tocata

Metodă

  • Pasul 1

    Prajiti faina intr-o tigaie mare, uscata, la foc mediu, amestecand continuu timp de 5 minute, pana cand este usor aurie si fierbinte. Incarcati faina pe o farfurie si lasati sa se raceasca complet.

  • Pasul 2

    Puneți untul înmuiat într-un castron cu zahărul tos și bateți cu un tel electric câteva minute, până când devine palid și pufos. Adăugați făina prăjită, extractul de vanilie și sarea și amestecați până se combină complet. Îndoiți așchii de ciocolată. Aluatul se va păstra timp de cinci zile la frigider sau va congela până la trei luni.

  • Pasul 3

    Pentru a coace ca prăjituri: încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Căptușiți o tavă mare de copt cu pergament. Împărțiți aluatul în 12 bile (aproximativ de mărimea nucilor în coajă). Aplatizați bilele în discuri și aranjați-le pe tavă. Coaceți timp de 10 minute până devine auriu în jurul marginilor. Se răcește pe tavă timp de 5 minute, apoi se ridică pe o grătar pentru a se răci complet.

    Pentru a face bare de aluat pentru biscuiți: tapetați o cutie de 900g cu pergament de copt. Apăsați aluatul în baza tablii, aplatizând partea superioară cu partea din spate a unei linguri. Se răcește timp de 4 ore, apoi se transformă pe o scândură și se taie în 10 bare. Înfășurați fiecare în pergament de copt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 181
  • Gras 9g
  • Saturează 5g
  • Carbohidrați 23g
  • Zaharuri 10g
  • Fibră 1g
  • Proteină 2g
  • Sare 0,1g
.
#Aluat #prăjitură #comestibil
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast