Skip to content

Tipul bucătăriei:

Aluatul suprem de plăcintă al lui Edd

Aluatul suprem de plăcintă al lui Edd Kimber

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

 • Face 1 cantitate (aproximativ 550g)
 • Uşor

Consultați rețeta finală a lui Edd Kimber pentru aluat de plăcintă fulgi. Acest ghid ușor folosește vodca spre deosebire de apă pentru a obține un aluat mai ușor și mai moale


S-ar putea să fiți intrigați de apariția vodcăi în ingredientele pentru această rețetă de aluat de plăcintă. Când apa și făina sunt amestecate, acesta activează glutenul, iar glutenul face un aluat dur. În schimb, vodca are un conținut foarte mic de apă, ceea ce împiedică acest lucru să se întâmple.

Metoda va părea, de asemenea, puțin neobișnuită, dar adăugarea în două etape de unt ajută la echilibrarea unui aluat fraged cu un rezultat fulgios. Rulând aluatul, adăugați și mai mult fulgi. Este o metodă pe care am împrumutat-o ​​după ce i-am urmărit la muncă pe brutarii de tarte cu custard din Lisabona.

Această rețetă face doar aluatul de plăcintă, căutați rețetele de plăcintă ale lui Edd Kimber …

Ingrediente

 • făină simplă 300g, plus extra pentru praf
 • zahăr pudră 2 linguri
 • unt nesarat 250g, tăiate cubulețe în bucăți de 1cm și răcite
 • vodcă 2 linguri

Metodă

 • Pasul 1

  Puneți făina, zahărul și 1 linguriță de sare într-un castron mare și amestecați pentru a combina. Adăuga 1/ 4 din unt și aruncați la acoperire. Folosind vârful degetelor, frecați untul până când acesta seamănă cu pesmetul fin. Această porție de unt ajută la obținerea patiseriei finite, următoarea porție adaugă fulgi.

 • Pasul 2

  Adăugați restul de unt și amestecați amestecul de făină. Folosind vârful degetelor, apăsați fiecare bucată de unt plat. Puneți castronul în congelator timp de 10 minute pentru a rămâne ferm. Scoateți vasul din congelator și turnați peste 6 linguri de apă rece ca gheața și vodca, amestecând cu o spatulă pentru a forma un aluat Shaggy. Ridicați-vă pe suprafața de lucru și aduceți-le împreună cu mâinile. Dacă untul din aluat se simte moale, răcorește timp de 10 minute.

 • Pasul 3

  Pe o suprafață de lucru ușor făinoasă, rulați aluatul într-un dreptunghi subțire (aproximativ 15cm x 40cm), apoi rulați-l într-un cârnat gras. Tăiați aluatul în două bucăți și formați-le în discuri plate, înfășurându-le în folie alimentară și răciți până când este necesar. Utilizați ambele bucăți pentru o rețetă întreagă și una pentru ½. Îngheață orice nu folosești pentru altă dată.

.
#Aluatul #suprem #plăcintă #lui #Edd #Kimber
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *