Tipul bucătăriei:
Bageluri de casă
- face 10
- Un mic efort
Faceți covrigi perfecti, masticabili, cu ghidul nostru ușor pas cu pas. Această rețetă de pâine de casă necesită ingrediente simple, puțină răbdare și o frământare de bază
Încercați rețeta noastră de covrigi de casă, apoi verificați patru idei de topping rapid și ușor.
Avem, de asemenea, mai multe rețete de pâine strălucitoare de făcut acasă, inclusiv o simplă pâine albă, sifon și pâine de secară.
Cum se fac covrigi
- Frământarea aluatului până când este netedă și elastică va ajuta la forma și textura finită.
- Creați forma clasică a bagelului trăgând aluatul în jos și înfășurându-l pentru a forma o bilă aspră, apoi folosiți-vă mâinile pentru a vă roti într-o bilă netedă.
- Gaura pentru bagel trebuie să aibă o dimensiune specială (3cm) pentru a permite expansiunea aluatului în cuptor. Dacă nu faceți gaura suficient de mare, se va închide din nou în cuptor. Folosiți o lingură de lemn pentru a face mai întâi gaura, apoi extindeți la dimensiunea potrivită.
- Fierbând mai întâi ciorchinii într-o tigaie cu apă clocotită și bicarbonat de sodă, permite ciorchinilor să pufle ușor și să creeze o piele.
Un covrig ar trebui să se crape în timp ce mușcați în el și să fie puțin mestecat.
Rețetă Bagel
Ingrediente
- zahăr tos auriu 2 linguri
- drojdie cu acțiune rapidă Plic 7g
- ulei de masline 1 lingură
- făină tare de pâine 500g
- zahăr ușor muscovado 1 lingură
- bicarbonat de sodiu 1 lingură
- ou 1, bătut
- semințe de mac, semințe de susan sau sare de mare a termina
Metodă
-
Pasul 1
Se toarnă 300 ml apă caldă într-un castron mare și se amestecă 2 lingurițe de sare, zahărul, drojdia, uleiul și jumătate de făină. Continuați să adăugați făina rămasă, amestecând cu mâinile sau într-un mixer cu cârlig de aluat până când aveți un aluat moale și flexibil. Frământați timp de 10 minute până când aluatul se simte neted și elastic și o indentare a degetului apăsată în el apare rapid. Formați o bilă și puneți-o într-un vas curățat, ușor uns cu ulei. Acoperiți cu un prosop de ceai și lăsați-l într-un loc cald până la dublarea dimensiunii sau puneți-l în frigider pentru a dovedi încet peste noapte.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Încărcați aluatul pe o suprafață ușor făinată și împărțiți-l în 10, fiecare aproximativ 85g. Începeți să modelați fiecare piesă trăgând-o în jos și înfășurând sub ea pentru a forma o minge aspră.
-
Pasul 3
Cupați mâna și mutați mâna și aluatul în jurul cu o mișcare circulară pentru a modela în continuare mingea.
-
Pasul 4
Luați o lingură de lemn și folosiți mânerul pentru a face o gaură în mijlocul fiecărei mingi.
-
Pasul 5
Glisați capătul lingurii în gaură, apoi răsuciți covrig în jurul lingurii pentru a face o gaură de aproximativ 3cm lățime – trebuie să fie atât de largă, deoarece se va micșora pe măsură ce aluatul se extinde din nou. Acoperiți ușor cu folie de cling în timp ce formați restul.
-
Pasul 6
Aduceți o tigaie mare de apă la fierbere și dați vârful în bicarbonat de sodiu – se va arde nebunește. Alunecați covrigi în apa clocotită – nu mai mult de patru odată. Gatiti timp de 1 minut, intorcandu-va in apa pana cand bagelele au umflat usor si s-a format o piele – daca le gatiti mai mult, vor deveni mai masticabile si vor arata putin mai zbuciumate dupa coacere. Îndepărtați cu o lingură plată și scurgeți excesul de apă. Puneți pe o tavă de copt unsă cu ulei.
-
Pasul 7
Glazurați cu oul și adăugați toppingurile care vă plac. Coaceți timp de 15-18 minute până când devin aurii și crocante. Se răcește pe o grătar.
Informatii nutritionale
- Kcals 223
- Gras 3.2g
- Saturează 0,5g
- Carbohidrați 41g
- Fibră 1.2g
- Proteină 7.2g
- Sare 1.9g