Skip to content

Tipul bucătăriei:

Baklava cu miere sărată

Baklava

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 20 de pătrate
  • Uşor

Încercați varianta noastră de baklava, udă-o într-un sos de miere sărat. Acest tratament dulce și lipicios de patiserie filo vine ambalat cu patru tipuri de nuci, cardamom și scorțișoară


Încercați rețeta noastră de baklava dulce și verificați baklava condimentată.

Ingrediente

UMPLERE

  • nuci 50 g, tocate fin
  • migdale 50 g, tocate fin
  • fistic 150 g, tocate mărunt
  • migdale măcinate 50 g
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • cardamom măcinat 1 lingura
  • unt nesarat 100 g topit, plus extra pentru tavă
  • foile filo 2 pachete de 270 g, tăiate pentru a se potrivi cu cutie

SIROP

  • unt nesarat 70g
  • zahăr brun deschis moale 100 g
  • miere curgătoare 200 ml
  • lămâie 1, cu coaja si 1/2 zeama
  • fulgi de sare de mare 1 lingurita, plus extra pentru servire
  • portocale 1, cu coaja si zeama

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pentru a face siropul, se topesc untul si zaharul intr-o tigaie si se fierbe pana se dizolva zaharul. Adăugați mierea și fierbeți încă câteva minute. Se toarnă 250 ml de apă, sucul și coaja de lămâie, sare și sucul și coaja de portocale. Se fierbe timp de 15-20 de minute sau până când siropul s-a îngroșat ușor.

  • Pasul 2

    Adaugati toate nucile tocate, migdalele macinate, scortisoara, cardamomul si 50 g de unt topit intr-un bol si amestecati.

  • Pasul 3

    Pentru a asambla baklava, ungeți o tavă de copt adâncă de 20 cm x 30 cm cu unt topit. Ungeți 4 dintre foile filo cu unt topit, apoi puneți un strat în fundul vasului. Adăuga 1/3 din amestecul de umplutură, acoperiți cu alte 4 foi de filo uns cu unt și adăugați încă una 1/3 din amestec. Acoperiți cu alte 4 foi unse cu unt, apoi amestecul rămas și terminați cu un strat final de 4 foi unse cu unt.

  • Pasul 4

    Folosind un cuțit ascuțit, tăiați ușor un model clasic de baklava încrucișată în aluat până la stratul inferior. Coaceți timp de 40-45 de minute sau până când baklava este aurie și crocantă. Scoateți baklava din cuptor și stropiți peste siropul de miere sărat, apoi puneți din nou la cuptor pentru încă 5 minute pentru a deveni crocant. Acoperiți cu sare de mare suplimentară și lăsați să se răcească înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 285
  • Gras 15.7g
  • Saturate 5.3g
  • Carbohidrați 29.3g
  • Zaharuri 13.8g
  • Fibră 2g
  • Proteină 5.6g
  • Sare 0,7g
#Baklava
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.