Tipul bucătăriei:
Bezele cu fistic și apă de trandafiri
- face 12
- Uşor
Yotam Ottolenghi și Sami Tamimi de la restaurantul și delicatesa Ottolenghi din Londra (ottolenghi.co.uk) spun că secretul faimoaselor lor bezele este un mixer electric de sine stătător bun. A le face manual este exclusă (mușchii brațelor nu ar face față niciodată) și utilizarea unui mixer electric de mână nu este practică – amestecul devine prea ferm pentru majoritatea mașinilor. Ei recomandă încălzirea zahărului pentru a-l ajuta să gătească albușul pe măsură ce bezeaua este bătută, acest lucru dă un amestec stabil.
Ingrediente
- zahăr pudră 600g
- ouă de crescătorie în aer liber 10 albi
- apa de trandafiri 2 lingurite
- fistic 60 g, tocate mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Intindeti zaharul peste o tava mare de cuptor tapetata cu pergament de copt. Se încălzește 8 minute sau până când zahărul este fierbinte (peste 100C). ar trebui să înceapă să se dizolve la margini.
-
Pasul 2
Când zahărul este aproape gata, începeți să bateți albușurile spumă la viteză mare și lăsați-l să acționeze un minut sau cam așa ceva, până când albușurile încep să facă spumă.
-
Pasul 3
Se toarnă cu grijă zahărul încet peste albușurile. Odată ce este totul înăuntru, adăugați apa de trandafiri și amestecați la viteză mare timp de 10 minute sau până când bezeaua este rece. Ar trebui să fie foarte gros și să arate mătăsos.
-
Pasul 4
Pune cuptorul la 110C/ventilator 90C/gaz ¼. Lipiți pergamentul de copt în 1 sau 2 tăvi de copt cu puțină bezea. Întindeți fisticul peste o farfurie plată.
-
Pasul 5
Folosește o lingură mare pentru a culege o cupă de bezea de mărimea unui măr mediu, apoi folosește o altă lingură pentru a o răzui pe farfuria cu fistic. Rulați astfel încât să fie acoperit cu nuci pe o parte, apoi ridicați-l ușor pe tavă. Repetați, distanțand bine bezeaua, aproape că își vor dubla dimensiunea.
-
Pasul 6
Gatiti aproximativ 2 ore. Verificați că sunt gata ridicându-le din tavă și împingând ușor pentru a vedea dacă exteriorul este complet ferm. Se lasa la racit. Bezeaua se vor păstra câteva zile într-un recipient sigilat.