Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta de biscuiti cu ciocolata alba

Biscuiti cu ciocolata alba caramelizata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face vreo 20
  • Puțin efort

Cum faci un fursec clasic mai bun? Insotindu-l cu ciocolata alba caramelizata, asa. Aceste prăjituri aurii cu ciocolată albă sunt perfecte pentru un răsfăț de după-amiază


Încercați prăjiturile noastre cu ciocolată albă caramelizată, apoi consultați mai multe rețete de prăjituri delicioase, cum ar fi aceste prăjituri clasice cu ciocolată, fursecuri sănătoase și aluatul nostru comestibil.

Ingrediente

  • ciocolata alba (30% unt de cacao sau mai mult) 100g, tocat grosier
  • unt 150 g, la temperatura camerei
  • zahăr tos auriu 100 g
  • zahăr ușor muscovado 50 g
  • ou 1
  • extract de vanilie 1 lingura
  • lapte 1 lingura
  • făină auto-crescătoare 220 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a carameliza ciocolata, încălziți cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Puneți ciocolata într-o tavă rezistentă la cuptor. Gatiti la cuptor aproximativ 40-45 de minute. La fiecare 5-10 minute scoateți vasul și amestecați totul în jur. Ar trebui să se topească treptat și să capete o culoare maro caramel caramelizat. Odată ce a ajuns la această culoare, se răzuiește pe o bucată de pergament și se lasă să se răcească complet și să se întărească. Tăiați-o în bucăți mici.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se bate untul si zaharurile pana cand amestecul devine usor si cremos, apoi se bate oul si se adauga extractul de vanilie si laptele.

  • Pasul 3

    Amestecați făina în amestec pentru a obține un aluat tare, apoi adăugați bucățile de ciocolată și amestecați-le.

  • Pasul 4

    Tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt, scoateți aluatul în linguri și rulați fiecare într-o bilă. Așezați-le la aproximativ 8 cm una de cealaltă, deoarece se vor întinde pe măsură ce se gătesc. Apăsați o furculiță pe fiecare minge pentru a o aplatiza ușor.

  • Pasul 5

    Coaceți timp de 10 minute, sau până devin aurii, lăsați-le câteva minute înainte de a le ridica de pe tavă pe un grătar pentru a se răci. Repetați cu amestecul rămas.

    Notele lui Cook

    Această metodă de caramelizare a ciocolatei albe funcționează cel mai bine cu o ciocolată albă bogată în unt de cacao. Poți în continuare să caramelizezi ciocolata albă cu unt de cacao mai scăzut, coacend-o, dar nu o amesteci, deoarece nu se topește uniform. Verificați bucățile, deoarece exteriorul rămâne cretos, dar ele își vor schimba culoarea în interior auriu închis.

Informatii nutritionale

  • Kcals 157
  • Gras 8.1g
  • Saturate 4.9g
  • Carbohidrați 18.7g
  • Zaharuri 10.4g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 1.9g
  • Sare 0,3g
.
#Biscuiti #ciocolata #alba #caramelizata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast