Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de fursecuri cu roți de fistic

Biscuiți cu fistic

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face vreo 45
  • Uşor

Biscuiți ușoare: făcuți cu cacao și fistic, aceste delicii cu nuci se coace rapid. Faceți o mulțime care nu vor rezista mult timp când familia le va vedea


Coaceți biscuiții noștri în vârtej cu fistic pentru un deliciu festiv, apoi verificați condimentele noastre biscuiti de Craciun, prajituri de Craciunbărbați de turtă dulce și altele Rețete de copt de Crăciun.

Ingrediente

  • făină simplă 240 g
  • praf de copt ½ linguriță
  • zahăr pudră 150 g
  • unt 300 g, moale
  • cacao 30 g
  • fistic măcinat 40 g
  • stropi de culoare albă sau verde pal (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți făina, praful de copt, zahărul pudră și untul împreună într-un mixer până când se formează un aluat moale. Scoateți jumătate de aluat pentru mai târziu. Adăugați cacao la aluatul rămas și amestecați-l cu grijă. Transferați-o pe o foaie de hârtie de copt și apăsați cu grijă și întindeți-o într-un dreptunghi gros, apoi puneți o altă foaie de hârtie deasupra și întindeți-o până la o grosime de 3 mm.

  • Pasul 2

    Curățați vasul mixerului și adăugați aluatul rămas, apoi adăugați fisticul și bateți-le. Întindeți amestecul ca mai înainte, făcându-l cât mai aproape de aceeași dimensiune. Glisați cele două dreptunghiuri de aluat pe o tavă de copt (le puteți pune unul peste altul) și dați la rece timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Puneți foaia de aluat de ciocolată pe suprafața de lucru și desprindeți bucata de hârtie de sus. Decojiți foaia de deasupra de aluatul de fistic și răsturnați-o pe stratul de ciocolată. Tăiați marginile pentru a face un dreptunghi îngrijit, apoi rulați-l de-a lungul marginii lungi pentru a face o formă de buștean cu un model în spirală care trece prin el – folosiți hârtia de copt pentru a vă ajuta, așa cum ați face atunci când rulați o rolă elvețiană. Dacă aluatul este prea tare, lăsați-l să se încălzească puțin.

  • Pasul 4

    Puneți stropii pe o farfurie și rulați cu grijă aluatul în el pentru a acoperi exteriorul, apoi înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la congelator pentru cel puțin 3 ore.

  • Pasul 5

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Tăiați bușteanul de aluat în felii de ½ cm (dacă este nevoie să se încălzească puțin) și depărtați-le bine pe tava de copt. Coaceți timp de 15 minute sau până când încep să devină aurii. Se răcește timp de 10 minute înainte de a se transfera cu grijă pe un grătar pentru a se răci.

Informatii nutritionale

  • Kcals 285
  • Gras 18.6g
  • Carbohidrați 2.3g
  • Fibră 10.9g
  • Proteină 2.3g
  • Sare 0,4g
#Biscuiți #fistic
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *