Tipul bucătăriei:
Biscuiti de Paste
- face 18
- Uşor
Acești biscuiți de Paște sunt un clasic pentru primăvară, aromați cu o notă de scorțișoară și amestec de condimente, împânziți cu coacăze și terminați cu o stropire de zahăr
Coaceți un lot de biscuiți clasici de Paște, apoi verificați prăjiturile noastre de Paște, cupcakes de Paște, drumul stâncos de Paște și mai multe idei de coacere de Paște.
Ingrediente
- unt nesarat 100g, moale
- zahăr tos auriu 100 g
- ou 1, separate
- scorțișoară măcinată ½ linguriță
- condimente asortate ⅛ linguriță
- lămâie 1, zestă
- portocale 1, zestă
- coacăze 75 g
- făină simplă 200 g
- lapte 2 linguri
- zahăr granulat auriu (sau mai mult zahăr tos auriu) 1 lingura, pentru stropire
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează două foi de copt cu pergament de copt.
-
Pasul 2
Bateți untul și zahărul împreună până când devine palid și pufos. Adăugați gălbenușul de ou, amestecați din nou până se omogenizează bine, apoi amestecați condimentele, coacăzele, făina și laptele pentru a obține un aluat tare.
-
Pasul 3
Întindeți amestecul între două foi de pergament, până la o grosime de aproximativ 5 mm. Îndepărtați stratul superior de pergament, apoi folosiți un tăietor canelat, de aproximativ 7 cm lățime, pentru a decupa forme din aluat. Transferați în tăvile pregătite.
-
Pasul 4
Bateți albușul cu o furculiță până devine ușor spumos, apoi ungeți blatul biscuiților. Se presară peste puțin zahăr și se coace timp de 10-15 minute până când devin ușor aurii și par întărite. Se răcește pe tăvi, înainte de a se transfera într-un recipient ermetic. Se va păstra timp de cinci zile într-un recipient ermetic.
Informatii nutritionale
- Kcals 126
- Gras 5.1g
- Saturate 3.1g
- Carbohidrați 18.1g
- Zaharuri 9.5g
- Fibră 0,7g
- Proteină 1.7g
- Sare 0,02g