Tipul bucătăriei:
Biscuiți digestivi
- face 40
- Uşor
Nu poți bate un digestiv clasic cu o ceașcă de ceai. Datorită acestei rețete de Regula Ysewijn vă puteți face propria acasă și vă puteți bucura de ele la cald
Această rețetă de biscuiți digestivi provine din cartea de copt britanică a Regulei Ysewijn Ovăz în nord, grâu din sud: istoria coacerii britanice, sărate și dulci (Murdoch Books, 25 GBP). Fotografie de Regula Ysewijn. Puteți cumpăra cartea de la Amazon de aici.
Digestivele au fost dezvoltate de doi medici scoțieni în anii 1830 cu scopul de a crea un biscuit care ar putea îmbunătăți digestia, de unde și denumirea de „Digestiv”. Cele mai populare Digestive sunt cele realizate de McVitie’s, pe care compania a început să le coace pe scară largă în 1892.
Digestivele au fost deseori numite cookie-uri cu malț, iar brevetul original primit a fost intitulat „Making Malted Bread”. Cartea de bucătărie universală a lui Cassell din 1894 oferă o rețetă pentru biscuiți de malț. Autorul sugerează că utilizarea semințelor de chimen macinate este un aromat potrivit pentru persoanele care suferă de atulență, dar afirmă, de asemenea, că orice alte condimente sunt o posibilitate.
Astăzi, Digestivii sunt unul dintre cei mai iubiți biscuiți britanici, alături de biscuiții de pâine scurtă și ceai bogat. De asemenea, sunt făcute uneori cu un strat de ciocolată, ceea ce este minunat atunci când scufundați cookie-ul în cafea și ciocolata se topește. Îmi plac mai degrabă pecanele prăjite măcinate în acest biscuit, dar, dacă sunteți purist, nu ezitați să le înlocuiți cu mai multă făină de ovăz.
Rețetă de biscuiți digestivi
Ingrediente
- nuci pecan 40g
- unt 150g, la temperatura camerei
- zahăr Demerara 100g
- ouă 2
- praf de copt 1 linguriță
- sare de mare 1 linguriță
- făină de ovăz 150g
- făină integrală simplă sau de spelt 260g, plus extra pentru praf
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / marca de gaz 6 și tapetați două tăvi de copt cu hârtie de copt.
-
Pasul 2
Întindeți pecanele pe una dintre tăvi și prăjiți-le timp de 10 minute. Lăsați să se răcească, apoi împingeți nucile într-un blender până când acestea seamănă cu făina grosieră.
-
Pasul 3
Amestecați untul și zahărul împreună până devin cremoase (folosiți un mixer electric dacă aveți unul), apoi adăugați ouăle, una câte una. Se adaugă praful de copt, apoi se adaugă pecanele, sarea și făina, câte o linguriță. Va dura ceva timp pentru ca amestecul să se unească. La început va apărea foarte uscat, dar nu fi tentat să adaugi lapte sau apă. Utilizați aluatul imediat sau lăsați-l la frigider timp de 15 minute.
-
Pasul 4
Bateți aluatul plat pe o suprafață de lucru înflorită sau o foaie de hârtie de copt. Îndepărtați aluatul cu făină pentru a preveni lipirea sucitorului, apoi întindeți aluatul până la grosimea de 5 mm. Folosiți un tăietor rotund pentru a tăia biscuiții. Împingeți restul de aluat înapoi împreună, rotiți-l și tăiați mai mulți biscuiți până când ați folosit tot aluatul.
-
Pasul 5
Așezați biscuiții pe tăvile de copt și intepați-le peste tot cu o furculiță. Coaceți în mijlocul cuptorului timp de 10-13 minute, în funcție de cât de întunecate vă plac.