Tipul bucătăriei:
Bloc de cirese si fistic
- 12 triunghiuri mari sau 24 mici
- Uşor
Acesta poate fi făcut cu până la o săptămână înainte, cu condiția să îl păstrați frumos și rece. Serviți ca deliciu cu cafea sau ca tartină dulce. Este înfricoșător de mai delicios și unul grozav pentru desertul de Crăciun dacă găzduiești oameni cărora nu le plac budincile tradiționale festive.
Ingrediente
- ciocolata alba 500 g, tocat
- ulei de cocos sau grăsime vegetală albă sau crisco 2 linguri
- cirese uscate 60 g
- cireșe roșii 150 g, sferturi
- migdale albite 100 g, tocat grosier
- fistic decojiți și decojit 100 g, tocat grosier
- crocante de orez 6 linguri
- bezele 8 mari, tăiate în sferturi
Metodă
-
Pasul 1
Topiți ciocolata și grăsimea împreună într-un cuptor cu microunde sau un castron pus peste o tigaie cu apă clocotită. Se amestecă ingredientele rămase. Puneți amestecul într-o tavă pătrată de 20 cm tapetată cu hârtie de copt sau într-o tavă de copt (sau folosiți o formă de silicon).
-
Pasul 2
Se lasa la loc racoros sau la frigider sa se fixeze. Tăiați în bucăți pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 204
- Gras 12g
- Carbohidrați 20.3g
- Fibră 0,6g
- Proteină 3.6g
- Sare 0,1g
#Bloc #cirese #fistic