Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de briose cu banane si lamaie

Brioșe cu banane și lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Uşor

Aceste brioșe delicioase cu banane și lămâie sunt pline cu banane proaspete și chipsuri de banane uscate. Glazura zgomotoasă de lămâie le ridică la adevărate delicii la ora ceaiului


Încercați aceste brioșe cu banane și lămâie, apoi consultați-ne briose cu afine, briose cu banane și brioșe cu bucăți de ciocolată. Avem și mult mai delicioase retete de briose a incerca.

Ingrediente

  • chipsuri de banane uscate 85 g
  • făină auto-crescătoare 140 g
  • praf de copt 2 lingurite
  • lămâie 1 cu coaja si zeama
  • zahăr ușor muscovado 4 linguri
  • lapte 5 linguri
  • ou 1 bătut
  • ulei de floarea soarelui 50 ml
  • banane 3
  • zahăr pudră 4 linguri cernute

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați o formă de brioșe cu 8 cutii de hârtie. Rupeți 50 g de chipsuri de banane în bucăți mici, apoi amestecați cu făina, praful de copt, coaja de lămâie și zahărul muscovado într-un castron mare. Bateți laptele, oul și uleiul împreună. Se zdrobesc bananele cu 1 lingură de suc de lămâie, apoi se amestecă rapid în ingredientele uscate cu amestecul de ouă.

  • Pasul 2

    Se împarte între cutii și se coace 20 de minute la 200C/ventilator 180C/gaz 6 până când crește și se întărește. Se răcește pe un grătar. Între timp, amestecați zahărul pudră cu 1-2 linguri de suc de lămâie, apoi picurați peste brioșe înainte de a le acoperi cu chipsurile de banane rămase.

#Brioșe #banane #și #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *