Tipul bucătăriei:
Brioșe cu caise, afine și migdale
- face 10
- Uşor
Faceți aceste brioșe cu migdale fructate pentru un mic dejun energizant. Bananele și iaurtul le mențin umede, în timp ce untul, migdalele măcinate și ovăzul le fac sățioase. Fără zahăr adăugat înseamnă că și tu vei începe bine ziua liberă.
Pregătiți aceste brioșe cu caise, afine și migdale pentru micul dejun, apoi verificați ușor briose cu afine și briose cu banane. Avem și mult mai delicioase retete de briose a incerca.
Ingrediente
- caisă moale uscată tocat pentru a face 3 linguri
- făină integrală auto-levantă 200 g
- migdale macinate 50 g
- praf de copt 1/2 linguriță
- ouă 2
- iaurt fără grăsimi 100 ml
- unt de migdale neted 100 g
- banane 2 foarte coapte, piure
- afine 75 g
- fulgi de ovăz pentru stropire
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se amestecă caisele uscate cu 4 linguri de apă clocotită într-un blender mic, până la un piure.
-
Pasul 2
Se amestecă făina și migdalele măcinate într-un castron mare. Se amestecă praful de copt, ouăle, iaurtul, untul de migdale, bananele și piureul de caise. Amestecați, apoi adăugați afinele.
-
Pasul 3
Tapetați 1 sau 2 tăvi pentru brioșe cu 10 cutii de hârtie și împărțiți amestecul între ele. Se presară peste ovăz și se coace timp de 25 de minute sau până când sunt aurii, crescuti și fierți.
-
Pasul 4
Se lasa la racit cateva minute in tava, apoi se raceste complet pe un gratar. Înfășurați brioșele individual în folie și congelați până la 3 luni.
-
Pasul 5
Pentru a mânca, lăsați brioșele afară peste noapte pentru a se dezgheța (deschideți folia pentru a nu se înmui), sau, pentru a mânca de la congelat, încălziți cuptorul la 200C/ventilator 190C/gaz 6 și coaceți brioșele în folie timp de 20 -23 minute până se încălzește.
Informatii nutritionale
- Kcals 212
- Gras 10g
- Saturate 0,9g
- Carbohidrați 21.3g
- Zaharuri 7.3g
- Fibră 2g
- Proteină 8.1g
- Sare 0,3g