Tipul bucătăriei:
Briose cu pere, șofran și unt rumenit
- face 12
- Uşor
Faceți brioșele noastre de pere cu șofran și unt rumenit pentru un mic dejun gustos sau o gustare de după-amiază. Acestea funcționează perfect fără șofran dacă nu aveți – ați putea adăuga un vârf de scorțișoară sau nucșoară, dacă doriți
Faceți aceste brioșe ușoare de pere pentru o gustare gustoasă, apoi consultați clasicul nostru briose pentru micul dejun și briose cu banane. De asemenea, avem mult mai delicioase rețete de briose a incerca.
SFAT: Dacă brioșele cu blaturi de brioșe sunt ceea ce cauți, nu folosești cutii de hârtie, ci doar unge găurile pentru brioșe.
Ingrediente
- unt 50g, plus extra pentru unt, dacă nu se utilizează cutii
- şofran o ciupitura
- lapte sau unt 185 ml
- ulei fără aromă 140 ml
- ou 1
- făină auto-crescătoare 300g
- praf de copt 1/4 linguriță
- zahăr tos auriu 150g
- pere 2 miezuri mici, decojite, tăiate cubulețe mici și scurse pe hârtie de bucătărie
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Căptușiți 12 găuri dintr-o cutie de brioșe cu găuri mari cu cutii mari de hârtie sau ungeți-le. Adăugați șofranul în zeama. Încălziți untul într-o tigaie mică până se topește, apoi continuați să gătiți până când untul începe să devină maroniu auriu și începe să miroasă a prăjit.
-
Pasul 2
Se amestecă cu uleiul, zeama și oul.
-
Pasul 3
Cernem făina, praful de copt și zahărul împreună. Aruncați bucățile de pere din acest amestec și ridicați-le din nou.
-
Pasul 4
Faceți o fântână în centrul ingredientelor uscate, adăugați-le pe cele lichide și împăturiți-le rapid. Îndoiți perele.
-
Pasul 5
Amestecul va fi destul de moale, dar va începe să se îngroașe pe măsură ce agenții de ridicare se activează. Împărțiți între dulapurile sau găurile de briose – acestea ar trebui să fie destul de pline. Coaceți timp de 20-25 de minute sau până când sunt crescute și aurii deasupra. Vor avea un aspect ușor crăpat, este bine.
Informatii nutritionale
- Kcals 296
- Gras 26.6g
- Saturează 3.6g
- Carbohidrați 33g
- Fibră 1.8g
- Proteină 3.4g
- Sare 0,4g