Tipul bucătăriei:
Briose cu rubarbă
- face 12
- Uşor
Cauți noi rețete de brioșe? Acesta este un biscuit – rubarbă, scorțișoară și zahăr cu o stropire de demerara pentru a le oferi acel topping crocant
Încercați aceste brioșe ușoare cu rubarbă pentru un răsfăț, apoi consultați-ne briose cu afine și clasic briose pentru micul dejun. Avem și mult mai delicioase retete de briose a incerca.
Ingrediente
- rubarbă 300 g, tocat și amestecat cu 3 linguri de zahăr tos auriu
- făină simplă 300 g
- praf de copt 1 lingura
- zahăr tos auriu 100 g
- scorţişoară 1 lingura
- ouă 2, bătut
- lapte 200 ml
- unt 100 g, topit și răcit
- zahăr Demerara a decora
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și tapetează o tavă de brioșe cu 12 găuri cu cutii de hârtie. Coaceți rubarba timp de aproximativ 10 minute până când se înmoaie. Se scurge foarte bine și se răcește pe prosop de bucătărie.
-
Pasul 2
Într-un castron mare, amestecați ingredientele uscate împreună (făină simplă, praf de copt, zahăr și scorțișoară). Într-un castron separat, combinați ouăle, laptele și untul topit răcit.
-
Pasul 3
Amestecați ingredientele umede în cele uscate împreună cu rubarba (nu amestecați prea mult, ar trebui să fie puțin cocoloase). Se împart în formele de brioșe, se stropesc blaturile cu zahăr demerara și se dau la cuptor pentru 25-30 de minute până când au crescut și devin aurii.