Tipul bucătăriei:
Brioșe de afine și migdale
- face 10
- Uşor
Pline cu produse sezoniere, aceste brioșe de afine și migdale sunt garantate pentru a vă face chef de Crăciun. Amestecul perfect de dulce și acru, fac o idee excelentă de mic dejun din mers
Ingrediente
- zahăr tos auriu 150g
- ou 1
- unt 125g, topit
- iaurt grecesc 175 ml
- portocale 1, zestat
- făină simplă 200g
- praf de copt 1 linguriță
- migdale macinate 100g
- afine proaspete sau congelate 100g, mai întâi decongelat dacă este înghețat
- migdale în fulgi 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Căptușiți una sau două cutii de briose cu 10 cutii de briose.
-
Pasul 2
Bateți zahărul, oul, untul, iaurtul și coaja de portocală.
-
Pasul 3
Puneți făina, praful de copt și migdalele măcinate într-un castron și amestecați afine. Adăugați ingredientele lichide la uscat și amestecați rapid într-un aluat gros (nu vă faceți griji dacă este puțin cocoloasă).
-
Pasul 4
Împărțiți amestecul între dulapurile de briose și presărați migdalele fulgi. Coaceți timp de 25-30 de minute până când a crescut și a devenit auriu.
Informatii nutritionale
- Kcals 342
- Gras 20.1g
- Saturează 8.5g
- Carbohidrați 32.6g
- Zaharuri 16.8g
- Fibră 1.2g
- Proteină 7.1g
- Sare 0,4g