Tipul bucătăriei:
Briose de Crăciun
- face 12
- Uşor
Aceste brioșe de Crăciun cu mandarine și marțipan sunt ușor de făcut și gata în mai puțin de o oră – serviți cu o ceașcă de ceai de după-amiază sau pentru un mic dejun indulgent de weekend.
Încercați aceste brioșe cu mandarine și marțipan, apoi consultați-ne cupcakes de Crăciunstollen, panettone și multe altele Rețete de copt de Crăciun.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 200 g
- bicarbonat de sodiu ½ linguriță
- migdale macinate 50 g
- zahăr tos auriu 75 g
- fulgi de migdale 60 g
- marţipan 50 g, tăiate în bucăți mici
- ouă 2, bătut
- iaurt 150 ml
- mandarine 4 coajate, 2 cu suc
- ulei de rapita 75 ml
- zahăr pudră pentru glazură
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și tapetează o tavă de brioșe cu 12 găuri cu forme de hârtie pentru brioșe. Cerneți făina și bicarbonatul de sodiu într-un castron mare, apoi amestecați migdalele măcinate, zahărul, fulgi de migdale și marțipanul. Adăugați ouăle bătute, iaurtul, coaja de mandarine și uleiul și amestecați până când amestecul se omogenizează. Nu contează dacă amestecul arată puțin cocoloși, nu amestecați prea mult sau brioșele vor deveni tari.
-
Pasul 2
Împărțiți amestecul între cutii și coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când o frigărui iese curată. Se amestecă sucul de mandarine cu puțin zahăr pudră pentru a face o glazură și se pune puțin peste fiecare brioșă.
Informatii nutritionale
- Kcals 237
- Gras 18.4g
- Saturate 1.4g
- Carbohidrați 22.8g
- Fibră 0,7g
- Proteină 6g
- Sare 0,3g