Tipul bucătăriei:
Brownies de arțar sărat
- face 16 pătrate
- Uşor
Cum faci brownies și mai buni? Adăugați sare de mare și arțar, desigur! Această rețetă este foarte ușor de făcut, dar arată impresionant și oferă arome mari
Încercați această răsucire de arțar sărat pe un brownie sau faceți brownies-urile noastre clasice de ciocolată și brownies-uri cu aluat.
Ingrediente
- unt 50 g
- ciocolata neagra 100g, tocat
- ouă 2
- zahăr tos auriu 100 g
- făină simplă 50 g
- praf de copt ½ linguriță
- cacao 15 g
- Sirop din esență de arțar 2 linguri
- fulgi de sare
- biscuiti digestivi 150 g, zdrobite în firimituri
- lapte praf 2 linguri
- Sirop din esență de arțar 2 linguri
- fulgi de sare un ciupit mare
- unt 50 g, topit
- crema dubla 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Tapetează o tavă pătrată de 22 cm cu pergament, lăsând o parte deasupra, astfel încât să poți ridica întregul cu ușurință. Pentru a face baza, amestecați firimiturile de biscuiți cu laptele praf, siropul de arțar, sarea, untul și smântâna și strângeți puțin în mână, ar trebui să se lipească. Apăsați amestecul în baza formei.
-
Pasul 2
Topiți untul și ciocolata într-un cuptor cu microunde sau într-un castron pus peste o tigaie cu apă clocotită, apoi răciți la temperatura camerei. Bateți ouăle și zahărul până când amestecul devine palid și gros. Îndoiți amestecul de ciocolată în ouă, apoi cerneți peste făina, praful de copt și cacao. Îndoiți-l pentru a face un aluat gros și turnați-l pe bază. Stropiți peste siropul de arțar și presărați niște fulgi de sare.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 15-20 de minute sau până când blatul este crăpat, dar mijlocul tocmai se fixează. Se răcește complet în tavă, apoi se ridică și se taie în pătrate.
Informatii nutritionale
- Kcals 214
- Gras 12.7g
- Saturate 7.2g
- Carbohidrați 21.3g
- Fibră 1g
- Proteină 3.2g
- Sare 0,7g