Tipul bucătăriei:
Budincă cu mere caramelizate la abur
- serveste 8
- Uşor
Această budincă tradițională de mere aburită, acoperită cu mult îndrăgitul sos de toffee lipicios este o combinație minunată de aromă de mere toffee. Ar fi delicios pentru o adunare de toamna cu nuci crocante si mere din gradina
Răsfățați-vă cu această budincă aburită cu mere, apoi verificați budinca noastră clasică de caramel lipicios, budinca lipicioasă cu sos, budinca de mere și budinca vegană de toffee lipicioasă.
Căutați mai multe rețete cu mere caramel? Descoperiți merele noastre clasice cu toffee, tortul cu mere și prajitura cu mere toffee.
Ingrediente
- unt nesarat 175g moale
- mâncând mere 4 decojite, decupate de miez și tăiate în cuburi de 2 cm
- zahăr tos auriu 130 g
- nuci 50 g prajite si tocate grosier
- ouă 3 bătute
- făină auto-crescătoare 150 g
SOS DE CAFEU
- zahăr ușor muscovado 175 g
- unt nesarat 125 g
- crème fraîche 200 g
Metodă
-
Pasul 1
Topiți 25 g de unt într-o tigaie, gătiți bucățile de mere până se înmoaie. Adăugați 1 lingură de zahăr, fierbeți până când merele încep să se caramelizeze. Se răcește și se adaugă nucile.
-
Pasul 2
Faceți sosul de toffee topind ingredientele într-o cratiță. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 2 minute. Turnați amestecul de mere și nuci într-un lighean de budincă unsat cu unt de 1,5 litri. Turnați ⅓ din sosul de toffee.
-
Pasul 3
Bateți restul de 150 g unt și zahăr tos până devine palid și cremos. Adăugați treptat ouăle bătute. Încorporați făina cu un praf de sare. Se pune amestecul peste mere și se întinde la nivel. Acoperiți cu o foaie plisată de pergament de copt și folie, legați bine cu sfoară. Pune vasul într-o cratiță mare cu apă clocotită care vine la jumătatea părților laterale ale vasului. Acoperiți și gătiți la abur timp de 1 oră și jumătate, adăugând mai multă apă dacă este necesar. Odihnește-te timp de 2 minute înainte de a fi turnat și de a servi cu sosul de toffee cald rămas.