Skip to content

Tipul bucătăriei:

Budincă cu sos cu fructe ale pasiunii

Budincă cu sos cu fructe de pasiune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Ți-a plăcut budinca noastră cu sos de lămâie. Așadar, ce veți crede despre budinca noastră cu sos cu fructe ale pasiunii? Este o coacere atât de plină de satisfacții și una din care toată familia își va dori câteva secunde. Ce poate fi mai bun după cină decât un sirop dulce și acidulat – complet cu pulpă și semințe din fructele pasiunii proaspete?


Ți-a plăcut budinca noastră cu sos de lămâie. Așadar, ce veți crede despre budinca noastră cu sos cu fructe ale pasiunii? Este o coacere atât de plină de satisfacții și una din care toată familia își va dori câteva secunde. Ce poate fi mai bun după cină decât un sirop dulce și acidulat – complet cu pulpă și semințe din fructele pasiunii proaspete?

Ingrediente

  • unt 50 g
  • zahăr tos auriu 200 g
  • fructul pasiunii 6, înjumătățit
  • lămâi 2, suc
  • ouă 3, separate
  • făină simplă 50g, cernute
  • lapte 250 ml
  • zahăr pudră pentru praf
  • crema dubla a servi

SIROP

  • zahăr tos auriu 100 g
  • fructul pasiunii 4

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face siropul scoateți pulpa și semințele din fructul pasiunii și puneți într-o tigaie mică cu zahărul și 100ml apă. Aduceți la fiert și gătiți timp de 10 minute. Se toarnă într-un bol și se răcește.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160/gaz gaz 4. Se mixeaza untul si zaharul pana devin palide si cremoase intr-un robot de bucatarie sau cu batatoare electrice.

  • Pasul 3

    Scoateți pulpa din fructele pasiunii și treceți printr-o sită lăsând în urmă semințele.

  • Pasul 4

    Adăugați pulpa, sucul de lămâie, gălbenușurile de ou, făina și laptele unul câte unul până obțineți un aluat omogen. Bateți albușurile spumă până la fermitate, dar nu tare, și împăturiți cele două amestecuri. Se toarnă într-un sufleu rezistent la cuptor sau într-un vas de copt și se pune într-o tavă de copt umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Coaceți timp de 45-50 de minute, până când blatul este ușor rumenit și se întărește și dedesubt există un fel de caș de fructul pasiunii.

  • Pasul 5

    Scoateți vasul din tavă, pudrați cu zahăr pudră și serviți fierbinte, cu siropul de fructul pasiunii și puțină smântână dacă doriți.


    Faceți clic aici pentru a încerca rețeta noastră de budincă cu sos de lămâie

.
#Budincă #sos #fructe #pasiune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *