Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de budincă cu sos de ciocolată

Budincă cu sos de ciocolată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Budinca de ciocolată cu auto-saucing este un clasic în Australia. Își creează propriul sos sub buretele din baza vasului. Se prepară în avans, apoi se presară zahăr și cacao deasupra și se toarnă puțină apă clocotită și se fierbe în timp ce mănânci principalul


Faceți această budincă cu sos de ciocolată pentru un desert decadent, apoi verificați fondantul nostru de ciocolată, budinca de pâine cu ciocolată și unt, brownies-urile de ciocolată și alte rețete de ciocolată.

Ingrediente

  • unt
  • făină simplă 125 g
  • zahăr tos auriu 60 g
  • praf de copt 2 lingurite
  • pudră de cacao 2 lingurite
  • lapte 120 ml
  • unt 40 g, topit
  • ou 1
  • extract de vanilie câteva picături
  • nuci 60 g, tocat (optional)
  • smântână sau înghețată a servi

TOPING

  • zahăr muscovado 180 g
  • cacao 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți cu unt o tavă de copt de 1 litru. Cerneți făina, zahărul tos auriu, praful de copt și cacao cu un praf de sare într-un castron. Combinați laptele, untul topit, oul și vanilia. Se amestecă cele două seturi de ingrediente și se adaugă nucile (dacă se folosesc). Turnați amestecul în tava de plăcintă. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte sa se intareasca.

  • Pasul 2

    Când sunteți gata de gătit, îndepărtați folia alimentară și încălziți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Presărați zahărul brun și cacao peste budincă și turnați deasupra 250ml apă clocotită.

  • Pasul 3

    Dați la cuptor și gătiți timp de 45 de minute până când se umflă și ferm în centru – va fi o băltoacă de sos de ciocolată în baza vasului când spargeți crusta. Serviți cu smântână sau înghețată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 294
  • Gras 11.8g
  • Saturate 4.1g
  • Carbohidrați 45,5g
  • Fibră 1g
  • Proteină 4.2g
  • Sare 0,44g
#Budincă #sos #ciocolată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *