Skip to content

Tipul bucătăriei:

Budincă de banane cu susul în jos

Budincă de banane cu susul în jos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Te-ai plictisit de prăjitura cu ananas cu susul în jos? Încearcă-l cu banane în schimb! Un favorit lipicios, vineri seara, făcut cu sultane înmuiate cu rom, mult sirop auriu și nuci pecan.


Preparați această budincă de banane cu susul în jos, apoi verificați pâinea noastră cu banane și budinca de toffee lipicioasă cu banane.

Ingrediente

  • sultane 100 g
  • rom 50 ml
  • banane 4 mari sau 6 mici
  • sirop auriu 6 linguri
  • unt 75g, moale
  • zahăr pudră 100 g
  • ouă 1
  • extract de vanilie 1 lingura
  • făină auto-crescătoare 175 g
  • nuci pecan 60 g

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați sultanele în rom timp de 30 de minute. Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. tapetează baza unei forme de 23cm × 13cm cu hârtie de copt. Tăiați 2 banane în bucăți care se potrivesc cu lățimea formei, apoi înjumătățiți pe lungime. Se toarnă siropul auriu de-a lungul bazei formei și se acoperă cu bucățile de banană, cu partea tăiată în jos, potrivindu-le pentru a forma un strat ordonat și uniform.

  • Pasul 2

    Trimiteți untul și zahărul într-un robot de bucătărie, adăugați ouăle, bananele rămase și extractul de vanilie și amestecați din nou. Puneți într-un castron și adăugați făina, nucile pecan și sultanele. puneți cu lingură banane, având grijă să nu le mișcați, nivelați blatul și coaceți timp de 45 de minute sau până când sunt fierte (testați cu o frigărui, dar nu o împingeți până la capăt sau veți lovi banana). Lăsați 10 minute pentru ca siropul să se înmoaie în prăjitură, apoi turnați-l pe o farfurie și serviți cu crème fraîche sau smântână.

Informatii nutritionale

  • Kcals 544
  • Gras 19.1g
  • Saturate 7.6g
  • Carbohidrați 87,3g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 6.5g
  • Sare 0,61g
#Budincă #banane #susul #în #jos
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *