Tipul bucătăriei:

Un burete de mere aburit pe o farfurie

Budinca de burete cu mere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 8
  • Uşor

Acest burete cu aburi este perfect pentru pud după un prânz de duminică. Se aromează cu bucăți de mere condimentate și se servește ud în frunze de dafin de casă


Bucurați-vă de această budincă de burete de mere, apoi verificați buretele nostru cu abur de gem de zmeură, budinca de aburi cu mere din caramel, budinca de sirop aburit și rețete mai indulgente de desert.

Ingrediente

  • gătirea merelor 2 medii, curățate, miez și tocate (275g odată preparate)
  • zahăr brun moale deschis 2 linguri
  • unt 175g, înmuiat, plus extra pentru castron
  • zahăr pudră 175g
  • ouă 3 mari
  • făină auto-crescătoare 175g
  • pasta de fasole de vanilie 2 lingurițe
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • ghimbir de pamant ½ linguriță
  • cardamom măcinat o ciupitura
  • tot laptele 2-3 linguri
  • sirop auriu 50g
  • mâncând mere 2, curățat, miez și tăiat în pene

CUSTARD

  • zahăr pudră 100g
  • galbenusuri de ou 4 (am folosit Clarence Court Burford Browns)
  • faina de porumb 2 lingurițe
  • tot laptele 250ml
  • crema dubla 50 ml
  • frunza de dafin 1
  • lămâie 1, fâșie decojită
  • pasta de fasole de vanilie 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți mere de gătit, zahărul brun și 3 linguri de apă într-o tigaie timp de 5-8 minute sau până când merele se descompun într-un piure. Se ia de pe foc și se răcește. Ungeți un vas de budincă rezistent la căldură de 1,2 litri.

  • Pasul 2

    Bateți untul și zahărul tos într-un castron cu un tel electric până când devin palide și pufoase. Adăugați ouăle, adăugând câte 1 lingură de făină între fiecare, apoi împingeți făina rămasă, vanilia, toate condimentele și piureul de mere răcit. Adăugați laptele pentru a slăbi aluatul, astfel încât să se îndepărteze cu ușurință de lingură.

  • Pasul 3

    Se toarnă siropul în fundul ligheanului și aranjează deasupra pene de mâncare. Se pune lingura în aluat de burete și se acoperă cu o foaie de hârtie de copt, urmată de folie, apoi se fixează cu șnur.

  • Pasul 4

    Puneți o farfurioară sau o farfurie răsturnată într-o tigaie mare cu capac și puneți ligheanul deasupra. Completați tigaia cu apă doar fiartă până ajunge la jumătatea bazinului, puneți capacul pe tigaie și fierbeți la foc mic timp de 2 ore și 30 de minute, completând apa dacă este necesar.

  • Pasul 5

    Verificați dacă budinca este gătită introducând o frigăruie în mijloc – dacă are un amestec umed, aburiți încă 20 de minute și verificați din nou.

  • Pasul 6

    Pentru a face crema, bateți zahărul, gălbenușurile de ou, făina de porumb și un praf de sare într-un vas termorezistent până se omogenizează. Încălziți laptele și smântâna cu frunza de dafin, lămâia și vanilia până la aburi, dar nu tocmai în clocot, apoi, amestecând continuu, turnați treptat peste gălbenușurile de ou. Transferați înapoi în tigaie și gătiți ușor timp de 5-8 minute sau până când este suficient de îngroșat pentru a acoperi partea din spate a unei linguri. Se strecoară și se servește într-o ulcică mare. Scoateți folia din buretele aburit și inversați-o pe o farfurie de servire pentru a servi cu o acoperire generoasă de cremă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 568
  • Gras 28.2g
  • Saturează 15.8g
  • Carbohidrați 68.4g
  • Zaharuri 50,8g
  • Fibră 2g
  • Proteină 8.4g
  • Sare 0,8g
.
#Budinca #burete #mere
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast