Skip to content

Tipul bucătăriei:

Budincă de butterscotch și sos de whisky

Budincă de butterscotch și sos de whisky

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Iarnă într-o budincă. Prunele și nucile îmbină această budincă britanică reconfortantă. Sosul de whisky mătăsos îl face și un desert deosebit de servit la o cină sau după o friptură de duminică în timpul sărbătorilor. Puteți face acest lucru înainte și îl puteți încălzi în timp ce mâncați felul principal. Serviți cu o lingură de smântână coagulată.


Ingrediente

  • unt nesarat 50 g
  • pastaie de vanilie 1, despărțit
  • zahăr brun deschis 60 g
  • făină auto-crescătoare 225 g
  • bicarbonat de sodiu 1 praf
  • praf de copt 2 lingurite
  • ouă 2
  • lapte 300 ml, încălzit
  • prune uscate 50g, cu pietre și tocate
  • nuci 50 g, tocat
  • crema inchegata a servi
  • unt sărat 85 g
  • zahăr muscovado 85 g
  • crema dubla 200 ml
  • whisky după gust (folosește tot ce ai mai bun)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Bateți untul, vanilia și zahărul împreună. Se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu și praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în amestecul de unt, alternând cu câte un ou. Adăugați laptele cald pentru a obține un aluat fin, apoi amestecați prunele și nucile. Se toarnă într-o tavă de copt de aproximativ 23 × 16 cm și se fierbe timp de 30-40 de minute până când se întărește.

  • Pasul 2

    Pentru sos, fierbeți untul și zahărul împreună până devin un caramel închis, apoi turnați smântâna. Se aduce din nou la fierbere și se adaugă whisky-ul după gust.

  • Pasul 3

    Tăiați budinca în pătrate, puneți pe farfurii, apoi turnați peste sos pentru a acoperi. Serviți cu o lingură de smântână coagulată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 687
  • Gras 45.6g
  • Carbohidrați 60.4g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 9.7g
  • Sare 1.23g
#Budincă #butterscotch #și #sos #whisky
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *