Tipul bucătăriei:
Budinca de ghimbir si afine
- servește 6
- Uşor
Vrei să-ți faci jazz cu budinca de Crăciun în această zi de Crăciun? Verificați această rețetă indulgentă de budincă aburită, cu afine de sezon și ghimbir aprins
Încercați această budincă cu ghimbir și afine, apoi verificați budinca noastră ușoară de Crăciun, prajitură de Crăciun, plăcinte cu carne, și altele Rețete de copt de Crăciun.
Ingrediente
- sirop auriu 3 linguri, plus puțin suplimentar pentru servire
- afine, stafide, sultane, coacăze 275g amestecat
- prune uscate 100g, tocat
- ghimbir de tulpină cristalizat 50g, tocat mărunt
- vin de ghimbir 100 ml
- portocale 1, coajă ras și suc
- migdale 100g, tocat
- Măr Bramley 1 mic, decojit, miez și ras grosier
- unt nesarat 100g, la temperatura camerei
- zahăr muscovado negru 100g
- ouă 2, bătut
- făină auto-crescătoare 125g
- praf de copt 1/2 linguriță
- ghimbir de pamant 1 linguriță
- condimente asortate 1 linguriță
- smântână sau cremă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți interiorul unui bazin de budincă de 1,5 litri sau al unui vas cu pyrex și puneți în el siropul auriu.
-
Pasul 2
Pune afine, stafide, sultane, coacăze și prune uscate într-o tigaie mare de mică adâncime. Adăugați ghimbirul tocat, vinul de ghimbir, coaja de portocală și sucul. Gatiti la foc mic timp de aproximativ 10 minute pana cand cea mai mare parte a lichidului a fost absorbita. Îndepărtați și răciți. Adăugați migdalele și mărul și amestecați bine.
-
Pasul 3
Bateți împreună untul și zahărul până sunt cremoase. Bateți treptat ouăle, apoi treceți-le în praful de copt, ghimbirul măcinat și condimentele amestecate și îndoați-le folosind o lingură mare de metal. Se amestecă amestecul de fructe uscate.
-
Pasul 4
Lingură în bazinul de budincă și nivelează. Acoperiți cu o foaie de hârtie de copt apoi o foaie de folie. Faceți un pli în mijloc pentru a permite budincii să se extindă și apoi legați capacul în siguranță sub marginea bolului, tăind orice exces.
-
Pasul 5
Puneți budinca într-o cratiță mare, apoi puneți-o cu apă clocotită pentru a ajunge până la 2/3 din laturile bolului de budincă. Acoperiți cu un capac și gătiți la foc mic timp de 3 ore, verificând nivelul apei la jumătatea timpului de gătit.
-
Pasul 6
Scoateți budinca din tigaie și odihniți-vă timp de 5 minute înainte de a ieși într-un vas de servire încălzit. Se pune o lingură peste puțin sirop auriu extra cald și se servește cu smântână sau cremă.