Tipul bucătăriei:
Budinca de orez cu sofran si cardamom
- servește 4 persoane
- Un mic efort
Un pic de orez merge un drum lung în rețeta lui Romy Gill (MBE) pentru această budincă de orez aromată delicat condimentată. Am menționat că este și fără gluten? Oh, da vă rog
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- orez basmati 50g
- tot laptele 2,2 litri
- şofran o ciupitura
- cardamom verde 1 păstăie, plus încă de servit
- zahăr brun moale deschis 6 linguri
- migdale în fulgi 15g, prăjit
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați orezul în suficientă apă pentru a-l acoperi timp de 10 minute. Încălziți laptele, șofranul și semințele de cardamom zdrobite într-o tigaie adâncă și lăsați-l să fiarbă. Scurgeți apa din orez și adăugați orezul în lapte.
-
Pasul 2
La foc mic, gătiți orezul neacoperit timp de 2-2½ ore la foc mic, amestecând regulat pentru a sparge orezul și asigurați-vă că nu se lipeste de fund. Laptele se va reduce treptat la aproximativ 1/4 din volumul său original.
-
Pasul 3
După ce orezul și laptele s-au îngroșat până la o consistență subțire de terci, adăugați zahărul și migdalele în fulgi. Continuați să gătiți la foc mic timp de aproximativ 5-10 minute, amestecând des, astfel încât să nu se formeze bulgări. Serviți cald sau rece împrăștiat cu cardamom mai zdrobit, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 528
- Gras 22.1g
- Saturează 12.8g
- Carbohidrați 61,8g
- Zaharuri 53.3g
- Fibră 0,2g
- Proteină 20.2g
- Sare 0,6g