Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de budinca de paine cu Bourbon

Budincă de pâine bourbon din Louisiana

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Budinca de pâine este un produs de bază din New Orleans, majoritatea restaurantelor care servesc o versiune a acesteia. Este ca budinca noastră cu pâine și unt și, de obicei, este servită cu un sos „tare”


Ingrediente

  • stafide de flacără 100 g
  • bourbon 6 linguri
  • bagheta ½, aproximativ 200 g
  • lapte 300 ml
  • crema dubla 300 ml
  • unt 25 g, topit
  • zahăr pudră 4 linguri
  • ouă 3 mari
  • ienibahar măcinat ½ linguriță
  • scorţişoară ½ linguriță
  • extract de vanilie 1 lingura
  • inghetata de vanilie a servi

SOS BOURBON BUTERSCOTCH

  • zahăr muscovado închis 100 g
  • crema dubla 100 ml
  • unt 50 g
  • bourbon 2-3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti stafidele si bourbonul intr-o tigaie mica si fierbeti usor timp de 5 minute, apoi opriti focul. Acoperiți și lăsați stafidele la macerat timp de o oră și ceva.

  • Pasul 2

    Bateți împreună laptele, smântâna, untul topit, zahărul, ouăle, condimentele și vanilia. Se amestecă stafidele înmuiate și lichidul.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Tăiați bagheta în bucăți mici și puneți-o pe fundul unui vas de copt puțin adânc uns cu unt. Se toarnă peste amestecul de cremă și se lasă la macerat timp de 30 de minute, apoi se coace timp de 45 de minute până când se umflă și devine aurie.

  • Pasul 4

    Pentru a face sosul, puneți într-o tigaie zahărul muscovado închis, smântâna dublă și untul. Aduceți la fiert, apoi gătiți timp de 3-4 minute. Adăugați bourbonul apoi gătiți încă un minut.

  • Pasul 5

    Serviți o felie de budincă de pâine acoperită cu o lingură de înghețată și puțin sos.

Informatii nutritionale

  • Kcals 785
  • Gras 50,6g
  • Carbohidrați 62.2g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 8.8g
  • Sare 0,7g
#Budincă #pâine #bourbon #din #Louisiana
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *