Tipul bucătăriei:
Budincă de pâine și unt din arțar-pecan
- servește 8
- Uşor
Încercați să abordăm clasicul britanic, budinca de pâine și unt. Am redat rețeta folosind crăpături, nuci și sirop de arțar … bogat, îngăduitor și perfect pentru o mulțime!
Ingrediente
- ouă 3
- gălbenuș de ou 1
- zahăr pudră 100g
- tot laptele 400 ml
- crema dubla 400 ml
- extract de vanilie 1 linguriță
- Sirop din esență de arțar 100 ml, plus extra de stropire
- prăjituri pătrate 10
- unt 50g, moale, plus un buton suplimentar
- sultane 125g
- pacanele 150g, rupt puțin
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ouăle, gălbenușul și zahărul tos într-un castron și bateți-le. Se adaugă laptele, smântâna, vanilia și siropul de arțar și se bate până se omogenizează, apoi se cernă amestecul într-un ulcior.
-
Pasul 2
Așezați crăpăturile și întindeți untul pe părțile groase, apoi înjumătățiți-le în diagonală pentru a obține 20 de bucăți. Ungeți un vas de copt de 2 litri, apoi aranjați greutățile la întâmplare, împrăștiați-le pe sultane și pecane pe măsură ce mergeți. Se toarnă peste crema și se lasă la macerat 30 de minute în timp ce încălziți cuptorul la 170C / ventilator 150C / gaz 3.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 50-55 minute, sau până când blatul este auriu și cremă este ușor așezată. Se stropește peste mai mult sirop de arțar pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 819
- Gras 51,5g
- Saturează 23.5g
- Carbohidrați 74.1g
- Zaharuri 36.9g
- Fibră 3.9g
- Proteină 13.5g
- Sare 1.3g