Tipul bucătăriei:
Budincă de sirop la abur
- serveste 6
- Puțin efort
Aceasta se numește uneori pud de melasă, deși de obicei este făcută cu stropi de sirop de aur Lyle, mai degrabă decât cu melasă neagră. Oricum ai numi-o, este o mâncare confortabilă care refuză să recunoască cuvintele cu conținut scăzut de grăsimi.
Răsfățați-vă cu această budincă îngăduită cu sirop, apoi verificați buretele nostru de gem de zmeură, budinca de mere, budinca de mere toffee și budinca de burete aburită cu cremă.
Ingrediente
- zahăr brun moale 150 g
- unt 150g moale, plus extra pentru untul vasului
- lămâie 1, zestă
- ouă 3, bătut
- făină auto-crescătoare 150 g, amestecate cu un praf de sare
- sirop auriu 8 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți un vas de budincă de 1,1 litri (2 litri). Puneți zahărul și untul într-un castron mare și bateți cu bătătoare electrice până devine palid și pufos. Bateți coaja de lămâie și ouăle (adăugați câteva linguri de făină pentru a ajuta), apoi adăugați făina. Se amestecă în 3 linguri de sirop. Pune încă 3 linguri de sirop în fundul vasului de budincă. Puneți amestecul de burete deasupra.
-
Pasul 2
Clipați capacul sau acoperiți ligheanul cu o foaie plisată de pergament de copt și folie. Fixați cu sfoară și tăiați orice exces de hârtie/folie.
-
Pasul 3
Puneți ligheanul într-un cuptor cu aburi sau într-o tigaie mare pe o farfurie răsturnată (pentru a nu atinge baza cratiței) cu apă clocotită ajungând la o treime din marginea vasului. Gătiți la abur timp de 2 ore, verificând apa din când în când și completând dacă este necesar.
-
Pasul 4
Odihnește budinca pentru câteva minute înainte de a fi turnată (dacă este nevoie, folosește un cuțit pentru a o slăbi). Se încălzește ultimele 2 linguri de sirop și se toarnă pentru a termina. Serviți cu multă smântână sau cremă.
Informatii nutritionale
- Kcals 475
- Gras 24.9g
- Saturate 14.4g
- Carbohidrați 60.2g
- Fibră 0,8g
- Proteină 6.2g
- Sare 1.14g