Skip to content

Tipul bucătăriei:

7011

Budincă de sirop la abur

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Aceasta se numește uneori pud de melasă, deși de obicei este făcută cu stropi de sirop de aur Lyle, mai degrabă decât cu melasă neagră. Oricum ai numi-o, este o mâncare confortabilă care refuză să recunoască cuvintele cu conținut scăzut de grăsimi.


Răsfățați-vă cu această budincă îngăduită cu sirop, apoi verificați buretele nostru de gem de zmeură, budinca de mere, budinca de mere toffee și budinca de burete aburită cu cremă.

Ingrediente

  • zahăr brun moale 150 g
  • unt 150g moale, plus extra pentru untul vasului
  • lămâie 1, zestă
  • ouă 3, bătut
  • făină auto-crescătoare 150 g, amestecate cu un praf de sare
  • sirop auriu 8 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți un vas de budincă de 1,1 litri (2 litri). Puneți zahărul și untul într-un castron mare și bateți cu bătătoare electrice până devine palid și pufos. Bateți coaja de lămâie și ouăle (adăugați câteva linguri de făină pentru a ajuta), apoi adăugați făina. Se amestecă în 3 linguri de sirop. Pune încă 3 linguri de sirop în fundul vasului de budincă. Puneți amestecul de burete deasupra.

  • Pasul 2

    Clipați capacul sau acoperiți ligheanul cu o foaie plisată de pergament de copt și folie. Fixați cu sfoară și tăiați orice exces de hârtie/folie.

  • Pasul 3

    Puneți ligheanul într-un cuptor cu aburi sau într-o tigaie mare pe o farfurie răsturnată (pentru a nu atinge baza cratiței) cu apă clocotită ajungând la o treime din marginea vasului. Gătiți la abur timp de 2 ore, verificând apa din când în când și completând dacă este necesar.

  • Pasul 4

    Odihnește budinca pentru câteva minute înainte de a fi turnată (dacă este nevoie, folosește un cuțit pentru a o slăbi). Se încălzește ultimele 2 linguri de sirop și se toarnă pentru a termina. Serviți cu multă smântână sau cremă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 475
  • Gras 24.9g
  • Saturate 14.4g
  • Carbohidrați 60.2g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 6.2g
  • Sare 1.14g
#Budincă #sirop #abur
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *