Tipul bucătăriei:
Budinca de spelta de nucsoara la cuptor
- serveste 4
Budinca de spelta de nucsoara la cuptor este o schimbare grozava a budincii clasice de orez, iar aceasta reteta vine de la Craft London. Puteți cumpăra speltă în majoritatea supermarketurilor și în toate magazinele de produse naturiste. Îl servesc cu petale de trandafir murate – poți folosi dulceață acasă dacă vrei.
Ingrediente
- unt 60 g
- zahăr tos auriu 70 g
- ortografiat 100 g
- buzdugan 1 bucata
- pastaie de vanilie ½, vărsat
- crema dubla 300 ml
- tot laptele 375 ml
- nucşoară ½, ras
- dulceata de prune sau sau dulceata de tarta
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Topiți untul și zahărul într-o tigaie la foc mic, nu lăsați să se coloreze, adăugați spelta, buzduganul și vanilia și amestecați. Se adauga smantana, ¾ din lapte si nucsoara. Aduceți ușor la fiert în timp ce amestecați continuu. Asigurați-vă că toată spelta este distribuită uniform prin tigaie. Pe măsură ce lichidul începe să fiarbă, va începe să se formeze un strat de gunoi – nu îndepărtați acest lucru, deoarece va forma piele în timpul gătirii.
-
Pasul 2
Când fierbe, turnați cu grijă amestecul într-o tavă de copt din ceramică sau din sticlă. Se amestecă restul de lapte. Gătiți la cuptor, pe raftul cel mai de jos, cu o foaie de copt direct deasupra budincii de orez pe raftul următor sus. Gătiți timp de 30 de minute, apoi coborâți cuptorul la 120°C/ventilator 100°C/½ gaz și gătiți încă o oră și jumătate.
-
Pasul 3
Budinca de orez este gătită când nu mai pare lichidă, ci groasă și cremoasă. Dacă pielea nu are o culoare maro intens, puneți vasul sub grătar și colorați ușor și crocanți pielea. Odihnește-te undeva cald. Se serveste cu dulceata.
Informatii nutritionale
- Kcals 703
- Gras 57.2g
- Saturate 35.4g
- Carbohidrați 37,8g
- Fibră 2.8g
- Proteină 8g
- Sare 0,4g