Tipul bucătăriei:
Budincă ușoară de Crăciun
- serveste 10
- Uşor
Cea mai bună rețetă de familie de budincă de Crăciun. Preparată la abur în cuptorul cu microunde, această budincă festivă ușoară, congelată înainte, durează doar 40 de minute.
Încercați rețeta noastră ușoară de budincă de Crăciun, apoi verificați budinca noastră clasică de Crăciun, prăjitura de Crăciun, plăcinte tocate și mai multe rețete de copt de Crăciun.
Ingrediente
- unt 100g, ras
- făină auto-crescătoare 200 g
- condimente asortate 1 lingura
- carne tocată 250 g
- zahăr brun moale 200 g
- fructe uscate amestecate 200 g (cum ar fi curmale și coajă de cireșe)
- sirop auriu sau melasă neagră 4 linguri
- ouă 2
- portocale 1, cu coaja si zeama
- măr 1, ras
- coniac sau whisky 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți un lighean de 1,5 litri și puneți în fund un disc de hârtie rezistentă. Se amestecă toate ingredientele și se pun cu lingura în lighean. Acoperiți partea de sus cu un disc de hârtie rezistentă cu niște găuri perforate. Puneți la microunde timp de 20 de minute la putere medie (mai mult la putere mai mică) și apoi verificați dacă este gătit cu o frigărui. Gătiți în încă 5 minute, dacă este nevoie, verificând prin introducerea unei frigărui după fiecare trecere.
-
Pasul 2
Stați timp de 10 minute înainte de a se transforma. Dacă doriți să faceți acest lucru înainte, răciți complet, înfășurați strâns în folie alimentară și congelați până când aveți nevoie. Dezghețați înainte de reîncălzire.
Informatii nutritionale
- Kcals 397
- Gras 11g
- Carbohidrați 71.4g
- Fibră 1.6g
- Proteină 4.1g
- Sare 0,48g