Skip to content

Tipul bucătăriei:

Budinci cu banane și unt ars

Budinci cu banane și unt ars

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Nu te lăsa descurajat de gândul la unt ars – înseamnă doar să-l gătești până la o culoare maro bogată în nuci. Oferă un plus de bogăție acestor budinci de burete cu banane și sirop


Faceți aceste budinci de banane și unt ars, apoi verificați budinca noastră de toffee lipicioasă cu banane și budinca de banane cu susul în jos.

Ingrediente

  • unt nesarat 140 g
  • banane 3 mari
  • sirop auriu 6 linguri, plus mai mult pentru turnare
  • făină auto-crescătoare 150 g
  • praf de copt 1 lingura
  • zahăr pudră 100 g
  • lămâie 1, zestă
  • ouă 2

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie și apoi continuați să încălziți până se rumenește. Vrei o culoare de nucă, așa că, de îndată ce ajunge la o culoare aurie profundă, nu mai gătești și căldura reziduală va face restul. Misto.

  • Pasul 2

    Felați 2 banane. Tăiați banana rămasă în cuburi. Ungeți generos 6 lighe de budincă de 175 ml cu untul rumenit și puneți 1 lingură de sirop auriu și 2 linguri de unt rumenit în fiecare. Puneti feliile de banana in baza fiecarui lighean.

  • Pasul 3

    Cerneți făina și praful de copt într-un bol și adăugați un praf de sare și zahărul. Bateți ouăle și coaja de lămâie, apoi untul rumenit și banana tăiată cubulețe. Împărțiți amestecul între lighere și acoperiți fiecare cu o bucată de folie plisată, legată cu sfoară. Gătiți la abur timp de 45 de minute sau până când crește și este ferm la atingere. Se vor potrivi 3 bazine în fiecare strat al unui aparat de aburi din metal sau bambus de dimensiuni rezonabile. Schimbați straturile la jumătatea drumului.

  • Pasul 4

    Se servește cu puțin mai mult sirop și smântână sau cremă englezească.

Informatii nutritionale

  • Kcals 455
  • Gras 21.9g
  • Carbohidrați 62,7g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 5.7g
  • Sare 1.02g
#Budinci #banane #și #unt #ars
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *