Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de budincă de mure la abur

Budinci de mure aburite

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Profită la maximum de murele de gard viu furajate într-o budincă tradițională de burete aburită. Este mult mai ușor decât ați crede și face un desert reconfortant


Bucurați-vă de aceste budinci de mure aburite, apoi verificați buretele nostru de gem de zmeură, budinca de mere, budinca de sirop și mai multe rețete de deserturi delicioase.

Ingrediente

  • unt 75g moale
  • zahăr tos auriu 100 g
  • lămâie 1 zestă
  • ouă 2 bătute
  • făină auto-crescătoare 125 g
  • lapte 4 linguri
  • sirop auriu 4 linguri
  • mure 1 tambur mare

Metodă

  • Pasul 1

    Unt și făină 6 lighere de 250 ml sau un lighean de budincă de 1,2 litri. Bateți untul, zahărul și coaja de lămâie într-un castron mare cu o telul electric până devine ușor și pufos. Bateți ouăle, făina și laptele, apoi amestecați 2 linguri de sirop auriu. Puneți restul de siropul auriu și murele în ligheanele de budincă și turnați amestecul de burete peste.

  • Pasul 2

    Acoperiți fiecare lighean cu o bucată dublă de folie sau hârtie impermeabilă, cu un pliu în centru. Legați ferm cu sfoară. Gătiți într-un cuptor cu aburi peste apă clocotită timp de 40–50 de minute (sau 1½ – 2 ore pentru unul mare). Completați cu apă dacă aveți nevoie. Verificați că budincile sunt gătite cu o frigărui – ar trebui să iasă curată. Întoarceți-vă pe o farfurie, culegând murele rămase în bazin. Serviți cu cremă.

#Budinci #mure #aburite
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *