Tipul bucătăriei:
Cafea condimentată kulfi
- servește 6
- Uşor
Desertul congelat indian al lui Nik Sharma este aromat cu cafea, cardamom, scorțișoară și anason stelat. Un kulfi perfect ar trebui să conțină cristale de gheață, așa că ai grijă de ele!
Faceți acest kulfi de cafea condimentată, apoi verificați kulfi-ul nostru de zmeură și apă de trandafiri, înghețata de cafea, cheesecake de ciocolată congelată și mai multe rețete de desert congelate.
Ingrediente
- crema dubla 240 ml
- lapte evaporat 400g tablă
- lapte condensat îndulcit 400g tablă
- espresso instant sau granule de cafea 1 lingură
- păstăi de cardamom verde 2, crăpat
- bat de scortisoara 1
- anason stelat 1-2
- alune prăjite 35g, tocate aproximativ
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă împreună smântâna, laptele evaporat și condensat, espresso, cardamom, scorțișoară, anason stelat și ¼ linguriță de sare într-o tigaie medie la foc mediu-mare până când espresso se dizolvă și lichidele sunt combinate. Se aduce la fierbere și se scoate de pe foc. Apăsați o bucată de hârtie de copt pe suprafața amestecului pentru a preveni formarea unei piele și lăsați amestecul să se absoarbă timp de 1 oră la temperatura camerei. Îndepărtați condimentele întregi și aruncați. Se toarnă lichidul în șase ramekine sigure la congelator sau matrițe kulfi cu capac. Acoperiți blaturile și transferați-le în congelator și lăsați să se răcească timp de cel puțin 6 ore sau de preferință peste noapte.
-
Pasul 2
Kulfi poate fi servit direct în ramekins. Dacă utilizați matrițe kulfi, rulați sub apă timp de câteva secunde, răsturnați, apoi atingeți ușor pentru a elibera kulfi. Se ornează cu alune prăjite pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 558
- Gras 36,8g
- Saturează 20.9g
- Carbohidrați 44.3g
- Zaharuri 44.2g
- Fibră 0,4g
- Proteină 12.1g
- Sare 0,7g