Tipul bucătăriei:

Scăderea aluatului

Cea mai bună rețetă de început pentru aluat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

 • Uşor

editorul adjunct al produselor alimentare și fostul brutar al olivului împărtășește expertiza sa în fabricarea pâinii. Aflați cum să creați propriul starter pentru aluat (nu este nevoie de drojdie) cu sfaturile sale de specialitate


Doriți să vă creați propriul starter pentru aluat? Urmați ghidul nostru pas cu pas de mai jos, apoi folosiți-l pentru a face pâinea perfectă pentru aluat. Utilizați resturile de start pentru a face clătitele noastre de aluat.


Unul dintre cele mai importante elemente în coacerea aluatului acasă este de a avea un bun starter pentru aluat. Poate că ați auzit povești despre oameni care-și păstrează și îngrijesc gelos starterul, numindu-l, hrănindu-l cu atenție și controlând temperatura și mediul în care trăiește. Într-adevăr, acest lucru îl face să pară mult mai complicat decât este.

Un starter pentru aluat este pur și simplu un amestec de făină și apă – combinarea celor două activează drojdiile sălbatice și sporii bacterieni care se găsesc în mod natural în făină. Și, având în vedere timpul, aceste microorganisme devin suficient de puternice pentru a face pâinea să crească.

Toate starterele pentru aluat urmează același proces. Drojdia mănâncă zahăr prezent în carbohidrați (făina). Acest lucru creează acid lactic și acetic (gustul acru în aluat) și dioxid de carbon. Acesta din urmă este prins în structura glutenului aluatului, creând mici bule care fac ca aluatul să crească. De fiecare dată când starterul este hrănit, această mică armată de drojdie devine mai puternică și mai populată. Cu cât este mai puternic starterul pentru aluat, cu atât este mai bună pâinea.


Ingrediente și echipamente de pornire cu levigă

Un borcan de sticlă este un vas bun pentru un starter – când este afară la temperatura camerei, capacul poate fi lăsat ușor deschis pentru a elibera excesul de gaz și apoi închis din nou în timp ce este în frigider.

Folosesc un amestec de făină tare de pâine albă și făină de secară pentru a-mi hrăni starterul. Făina de pâine albă puternică are legături puternice de gluten, ceea ce înseamnă că își poate susține structura în timp ce bule, în timp ce făina de secară are un conținut ridicat de zahăr, astfel încât starterul este bine hrănit. Cântarele digitale bune sunt o necesitate atunci când hrăniți starterul, pentru a vă asigura că îl hrăniți cu părți egale exact cu făină și apă.

Ascultați podcast-ul nostru pentru sourdough pentru mai multe sfaturi!

Ingrediente

 • făină tare de pâine albă 25g
 • făină de secară 25g
 • apă caldă la atingere 50g

Metodă

 • Pasul 1

  Se amestecă bine 25g făină de pâine albă puternică, 25g făină de secară și 50g apă caldă la atingere (cântărește-o pentru precizie) și se lasă, acoperit slab, timp de 24 de ore la temperatura camerei. Este posibil să nu existe prea multe bule în acest stadiu.

 • Pasul 2

  A doua zi, mai adăugați 15g din fiecare făină la starter și 30g de apă. Se amestecă bine și, din nou, se lasă puțin acoperit la temperatura camerei pentru încă 24 de ore.

 • Pasul 3

  Repetați acest al doilea pas în fiecare zi pentru următoarele patru zile și starterul va începe să se baloneze și să crească mai mult cu fiecare alimentare.

 • Pasul 4

  Înainte de a dori să faceți prima pâine, va trebui să aruncați toate, cu excepția a 4 linguri din acest starter (îl puteți folosi pentru a face, crumpete, brioșe, clătite), alimentați din nou cu aceleași cantități de făină și apă și lăsați timp de 8 ore. Acesta va fi apoi starterul pe care îl veți folosi pentru a face pâini – nu uitați doar să păstrați o parte din asta de fiecare dată când coaceți pentru a face pâini data viitoare.

.
#Cea #mai #bună #rețetă #început #pentru #aluat
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast