Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de pâine cu sodă cu unt de kefir de casă

Ceapa de primăvară și turmeric kefir sodă pâine

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1 pâine mare
  • Uşor

Serviți-vă pâinea de sodiu de casă aurie (făcută cu kefir, ceapă de primăvară și ovăz de terci rulat) cu legături de unt de kefir sărat


Faceți pâinea ușoară cu ceapă și sodă turmerică, apoi încercați mai multe rețete de pâine fără drojdie, cum ar fi clasica noastră pâine cu sodă irlandeză și pâine cu aluat.

Ingrediente

  • seminte de coriandru 2 lingurițe
  • făină simplă 225g, plus extra pentru praf
  • făină integrală 225g
  • turmeric măcinat 2 lingurițe
  • bicarbonat de sodiu 1 linguriță
  • sare de mare fină 1 linguriță
  • unt 25g, cubulețe și refrigerate
  • ovăz de terci laminat 75g
  • ceapa verde 4, tăiate mărunt
  • chefir 375ml

UNTUL KEFIR SĂRAT

  • unt nesarat 150g, înmuiat
  • chefir 2 linguri
  • fulgi de sare de mare ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Prăjiți semințele de coriandru într-o tigaie mică timp de 1-2 minute sau până când sunt parfumate, apoi zdrobiți ușor folosind un pistil și un mortar. Se lasă să se răcească în timp ce faceți aluatul.

  • Pasul 2

    Amestecați împreună făinurile, curcuma, bicarbonatul de sodă și sarea de mare într-un castron mare. Folosește degetele pentru a freca cuburile de unt până când rămân doar firimituri mici. Se amestecă ovăzul de terci, ceapa de primăvară și semințele de coriandru. Se toarnă kefirul și se folosește un cuțit de paletă sau un cuțit cu pală rotundă pentru a se amesteca rapid. Ridicați totul pe o suprafață de lucru ușor făinată și folosiți mâinile pentru a frământa ușor într-un aluat neted. Formați într-o pâine rotundă de 20 cm cu un blat plat și ridicați-o pe o foaie de copt prăjită cu făină. Folosiți un cuțit mic și ascuțit pentru a marca o cruce adâncă în partea de sus. Coaceți timp de 35-40 de minute sau până când este crocantă și baza pâinii sună goală la atingere. Se răcește pe o grătar în timp ce este înfășurat într-un prosop pentru a înmuia crusta.

  • Pasul 3

    Pentru a face untul de kefir, folosiți un tel electric pentru a bate împreună untul, kefirul și sarea. Păstrați răcit până când este gata pentru a servi cu pâinea.

Informatii nutritionale

  • Kcals 314
  • Gras 13.1g
  • Saturează 7.6g
  • Carbohidrați 39.4g
  • Zaharuri 2.2g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 7.6g
  • Sare 1g
.
#Ceapa #primăvară #și #turmeric #kefir #sodă #pâine
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *