Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cheesecake stropit cu caramel și acoperit cu banane feliate pe un fundal de piatră gri cu două felii decupate,

Cheesecake Banoffee

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Acest cheesecake banoffee are toată aroma reconfortantă a budului de școală veche, dar stilul unui desert impresionant la cină – și este nevoie de mai puțin de 30 de minute de timp practic pentru a o prepara


Faceți acest impresionant cheesecake banoffee, apoi verificați și plăcinta noastră banoffee, tort banoffee, prăjitură banoffee la frigider și mai multe rețete de deserturi cu banane.

Avem, de asemenea, o mulțime de rețete de cheesecake de încercat, inclusiv un cheesecake cu banane bread, cheesecake New York și cheesecake Biscoff.

Ingrediente

  • unt sărat 150 g, plus 1 lingură pentru tavă, plus 2 linguri pentru prăjit
  • biscuiti digestivi 300 g
  • banane 3, feliate
  • sos de caramel 200 g
  • brânză moale, plină de grăsime 500 g
  • zahăr pudră 2 linguri
  • crema dubla 150 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți cu unt și tapetați baza și părțile laterale ale unei forme arcuite de 20 cm cu fundul liber. Se încălzește untul rămas într-o tigaie mică sau punându-l în cuptorul cu microunde. Puneti biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixati pana obtineti firimituri fine, apoi adaugati untul topit si amestecati din nou. Se varsa in tava si se foloseste o lingura pentru a face un strat uniform, comprimat. Răciți timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge 2 linguri de unt într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-înalt și prăjește două dintre bananele feliate pe ambele părți timp de 1-2 minute sau până se caramelizează. Se răcește complet, apoi se stropește cu 3 linguri de sos de caramel. Puneți feliile de banană și orice caramel într-un strat uniform deasupra bazei de biscuiți. Chill.

  • Pasul 3

    Puneți brânza, zahărul și 5 linguri de sos de caramel într-un castron și amestecați până devine omogen și cremos. Într-un castron separat, bateți smântâna dublă până la vârfuri moi, apoi amestecați-o în amestecul de brânză. Se pune în tavă și se nivelează partea de sus. Răciți cel puțin 6 ore.

  • Pasul 4

    Scoateți cu grijă cheesecake-ul din tavă și transferați-l pe o farfurie de servire. Se ornează cu banana feliată rămasă și cu un strop de sos caramel, înainte de a tăia felii pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 610
  • Gras 47.3g
  • Saturate 28.3g
  • Carbohidrați 39.9g
  • Zaharuri 25.6g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 5.5g
  • Sare 1.5g
#Cheesecake #Banoffee
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *