Skip to content

Tipul bucătăriei:

Cheesecake cu afine cu crustă de speculoos

Cheesecake cu afine cu crustă de speculoos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Speculoos sunt biscuiți mici condimentați, caramelizați – de felul pe care îl obțineți uneori cu cafeaua – care provin din Olanda și Belgia. Sunt o bază alternativă excelentă pentru cheesecake și funcționează deosebit de bine cu afinele. Acest desert este garantat a fi pe placul multimii.


Încearcă această rețetă de cheesecake cu afine, apoi verifică rețetele noastre de cheesecake cu vanilie, zmeură, căpșuni și mai multe rețete de cheesecake.

Ingrediente

  • biscuiți speculoos (am folosit biscuiti Lotus) 1 x 250g pachet
  • unt 100 g, topit
  • afine 300 g
  • zahăr brun ușor moale 2 linguri
  • lămâie verde 1, cu coaja si zeama
  • mascarpone 250 g
  • brânză moale sau quark cu conținut scăzut de grăsimi 450 g
  • zahăr tos auriu 90 g
  • faina de porumb 2 linguri
  • ouă 3, 2 întregi și 1 gălbenuș
  • smantana 150 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se zdrobesc biscuitii intr-un robot de bucatarie sau punandu-i intr-o punga de plastic si ruland peste ei cu sucitorul pana devin ca nisipul. Amestecați untul în biscuiți și apoi presați amestecul în baza unei forme arcuite de 20 cm, modelând părțile laterale ale formei. Coaceți timp de 10 minute.

  • Pasul 2

    Puneti afinele intr-o tava de copt si stropiti cu zahar brun si zeama de lamaie, gatiti aproximativ 15 minute, sau pana incep sa se inmoaie si sa sparga. Puneți-le într-o sită și scurgeți orice suc într-un bol.

  • Pasul 3

    Bateți mascarpone cu brânza, zahărul tos, făina de porumb, coaja de lămâie și ouăle. Puneti jumatate din amestecul de branza in tava, adaugati majoritatea afinelor (pastrand cateva pentru blat) si turnati peste amestecul ramas. Neteziți partea superioară. Coaceți timp de 40 de minute sau până când amestecul este solid, dar cu o clătinare slabă în centru, puneți cu lingura peste smântână și coaceți încă 10 minute. Se lasa sa se raceasca complet. Scoateți cheesecake-ul din tavă și puneți deasupra fructele rămase și sucurile rezervate sau serviți-le cu feliile de cheesecake.

Informatii nutritionale

  • Kcals 626
  • Gras 39.4g
  • Saturate 25g
  • Carbohidrați 52.4g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 14.5g
  • Sare 0,7g
#Cheesecake #afine #crustă #speculoos
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *