Tipul bucătăriei:
Cheesecake martini espresso
- serveste 15
- Uşor
Faceți acest cheesecake dulce-amărui atunci când distrați o mulțime – poate fi pregătit cu câteva zile înainte, apoi turnați pur și simplu peste siropul de cafea băutură pentru a servi
Faceți acest cheesecake martini espresso pentru un desert de petrecere, apoi verificați cheesecake-ul Baileys, cheesecake-ul cu ciocolată, cheesecake-ul basc ars și mai multe rețete de cheesecake.
Ingrediente
- Biscuiti Lotus Biscoff 250 g, șuierat sau sfărâmat până la firimituri
- unt nesarat 125 g, topit
- brânză moale 600 g
- mascarpone 250 g
- zahăr pudră 120g, cernute
- pasta de boabe de vanilie 2 lingurite
- crema dubla 600 ml
- pudră de cacao 85g, cernute
- ciocolată tartinată (cum ar fi Nutella) 50 g, amestecate sau încălzite pentru a se slăbi
- pudră espresso 1 lingura
- lichior de cafea 1 lingura
- boabe de cafea acoperite cu ciocolată a servi
SIROP
- zahăr tos auriu 100 g
- lichior de cafea 4 linguri
- vodcă 4 linguri
- pudră espresso 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați cu hârtie de copt o tavă de 25 cm x 20 cm sau o tavă pentru brownie, care are cel puțin 5 cm adâncime, astfel încât să depășească – acest lucru vă va ajuta să ridicați cheesecake-ul mai târziu. Turnați molozul de biscuiți într-un castron și turnați peste untul topit. Se amestecă bine până seamănă cu nisipul umed, apoi se transferă în tava pregătită, împachetând-o în bază cu dosul unei linguri. Chill.
-
Pasul 2
Se amestecă brânza moale, mascarpone, zahărul pudră și vanilia într-un mixer până la omogenizare, apoi se adaugă 500 ml de smântână dublă și se bate până se densă.
-
Pasul 3
Transferați o treime din amestec într-un bol nou. Cerneți pudra de cacao în amestecul rămas și adăugați ciocolata tartinată. Bateți până se omogenizează, adăugând restul de 100 ml de smântână dacă amestecul începe să se întărească prea mult. Amestecați praful de cafea cu lichiorul până când se dizolvă, apoi treceți prin vasul de ciocolată până devine maro închis.
-
Pasul 4
Se netezește stratul de ciocolată peste baza de biscuiți răciți, nivelând suprafața. Se adaugă cuburi de amestec de vanilie, apoi se netezește cu o racletă pentru a preveni îmbinarea straturilor. Răciți cel puțin 4 ore sau peste noapte. Folosiți dosul unei lingurițe sau un cuțit de paletă pentru a netezi suprafața sau trasați ușor dungi în diagonală peste cheesecake – acest lucru va crea un model când siropul continuă.
-
Pasul 5
Încinge ingredientele pentru sirop într-o tigaie mică, la foc mic, timp de 20 de minute, învârtindu-le din când în când, până când zahărul s-a dizolvat și siropul este suficient de gros pentru a acoperi spatele unei linguri. Lăsați să se răcească aproape complet – siropul ar trebui să aibă încă puțină mișcare, dar să fie suficient de rece pentru a fi la atingere. Odată răcit, ar trebui să aibă o consistență de caramel.
-
Pasul 6
Cu cincisprezece minute înainte de a fi gata de servire, răciți cheesecake-ul la congelator, apoi scoateți-l din tavă pe o masă sau un platou. Stropiți peste sirop (reîncălziți foarte ușor pentru a se slăbi dacă este necesar) și, folosind un cuțit de paletă înmuiat în apă fierbinte apoi uscat, întindeți-l până la margini. Decorați cu boabele de cafea de ciocolată pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 638
- Gras 51g
- Saturate 31.3g
- Carbohidrați 33.4g
- Zaharuri 26.9g
- Fibră 1.3g
- Proteină 5.9g
- Sare 0,6g