Tipul bucătăriei:
Cheesecakes din Pădurea Neagră
- serveste 8
- Puțin efort
Aceste bombe cu cheesecake din Pădurea Neagră sunt un adevărat spectacol. Faceți-le înainte și puneți-le în congelator – se vor păstra frumos timp de o lună sau cam așa ceva
Faceți aceste bombe cheesecake din Pădurea Neagră, apoi verificați-ne profiterole, fleac de sherry, jurnalul de Crăciun și altele Idei de deserturi de Craciun.
Ingrediente
- biscuiti digestivi 175 g
- unt 50 g, topit
- brânză moale 300 g
- mascarpone 200 g
- crema dubla 300 ml
- kirsch (din cireșe sau o sticlă) 2 linguri
- ciocolata neagra cu lapte de buna calitate 400 g, topit și răcit
- ulei fără aromă (cum ar fi legumele) pentru matrițe
- cireșe în kirsch 24, înjumătățit
- ciocolata neagra 100 g
- ciocolata alba 100 g
Metodă
-
Pasul 1
Trimiteți biscuiții în firimituri într-un robot de bucătărie și amestecați cu untul topit. Bate branza si mascarpone pana se omogenizeaza. Bateți foarte ușor smântâna dublă cu kirsch-ul, apoi amestecați-o în amestecul de brânză. La sfârșit, adăugați ciocolata cu lapte topită.
-
Pasul 2
Ungeți 8 forme de budincă și tapetați-le cu folie alimentară, netezind-o cât de bine puteți. Împărțiți amestecul între forme lăsând 11/2 cm în vârful fiecăreia și împingeți 6 bucăți de cireșe în fiecare. Apăsați un strat de ½ cm din amestecul de biscuiți deasupra fiecăruia, acoperiți și congelați până se solidifică (aproximativ 3 ore).
-
Pasul 3
Topiți ciocolata neagră și ciocolata albă în boluri separate și lăsați să se răcească puțin. Închideți bombele înghețate și scoateți cu grijă folia alimentară. Așezați-le pe o tavă și puneți o lingură din fiecare ciocolată pe bombe, astfel încât să curgă pe părțile laterale și să arate frumos. Congelați până când aveți nevoie de ele, scoțându-le din congelator cu 20 de minute înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 983
- Gras 77,8g
- Saturate 48.2g
- Carbohidrați 56.6g
- Fibră 1.9g
- Proteină 11.9g
- Sare 0,9g