Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un platou din lemn de chifle cu cardamom cu o cană de cafea neagră

Chifle cu cardamom

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Încercați versiunea noastră a unei chifle suedeze clasice condimentate, aromate cu cardamom parfumat. Amestecurile de pâine sunt o scurtătură genială – doar adăugați unt și condimente pentru cea mai bună chiflă


Coaceți un lot de chifle cu cardamom, apoi verificați chiflele noastre cu cremă cu cardamom, chiflele cu scorțișoară și chiflele cu scorțișoară.

Ingrediente

  • tot laptele 125 ml
  • amestec de pâine ciabatta 350 g
  • ouă 2
  • unt sărat 200g, moale
  • cardamom măcinat 2 lingurite
  • zahăr tos auriu 100 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește laptele într-o tigaie mică până când se aburește. Puneți amestecul de pâine într-un bol și turnați laptele cald și spargeți ouăle. Se amestecă până la un aluat gros, apoi se frământă timp de 5 minute pe o suprafață de lucru înfăinată până când se omogenizează. Se varsa intr-un bol si se lasa la dospit 1 ora 30 minute-2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

  • Pasul 2

    Puneți untul într-un castron cu cardamomul și jumătate din zahăr și bateți cu bătătoare electrice până se înmoaie cu adevărat.

  • Pasul 3

    Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată până la ½ cm grosime, apoi întindeți unt într-un strat uniform. Presărați zahărul rămas deasupra. Rulați aluatul într-o spirală strânsă, apoi tăiați în 12 bușteni. Ungeți cu unt o formă de brioșe cu 12 găuri și puneți buștenii în găuri cu spiralele în sus, apoi lăsați să se odihnească 1 oră-1 oră 30 de minute.

  • Pasul 4

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și coace chiflele timp de 20-25 de minute sau până când sunt crescute și aurii la exterior. Se răcește pe un grătar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 252
  • Gras 15.4g
  • Saturate 9.3g
  • Carbohidrați 22.8g
  • Zaharuri 9.1g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,6g
#Chifle #cardamom
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *