Tipul bucătăriei:

Rețetă Rulouri de scorțișoară (chifle de scorțișoară)

Chifle cu scortisoara

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • face 6
  • Uşor

Ne plac chiflele mari și nu putem minți! Așa că am primit rețeta acestei rulouri de scorțișoară stropite cu ciocolată de la cea mai nouă brutărie daneză din East London, The Bread Station. Rețineți că această rețetă necesită timp suplimentar de probă


Ingrediente

  • unt 30g
  • tot laptele 150ml, cald la atingere
  • drojdie proaspătă 15g, sfărâmat (sau utilizați un pachet de 7g de drojdie uscată)
  • zahăr pudră 50g
  • sare 1 1/2 linguriță
  • făină tare de pâine albă 240g, plus extra pentru praf

UMPLEREA ȘI VARCATURA

  • marţipan 50g, tăiate în bucăți mici
  • zahăr pudră 50g
  • unt 50g, înmuiat
  • scorțișoară măcinată 2 lingurițe
  • ciocolata neagra 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul amestecând în laptele cald, apoi turnați acest amestec peste drojdia sfărâmată într-un castron mare. Adăugați zahărul și sarea și apoi amestecați făina până când se alătură ca aluat. Se framanta 5 minute pana se omogenizeaza, apoi se lasa la dospit 40 de minute.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, amestecați marțipanul cu zahărul într-un robot de bucătărie sau mixer până când zahărul este încorporat. Adăugați untul cu viteză mică până când se amestecă toate împreună.

  • Pasul 3

    Făinați ușor suprafața de lucru, apoi rulați aluatul la un pătrat aproximativ 20cm x 20cm. Punctați umplutura peste aluatul uniform apoi se întinde peste tot. Presărați scorțișoara deasupra.

  • Pasul 4

    Rulați aluatul ca o ruletă elvețiană până la toate umplutura este închisă. Tăiați în 6 bucăți cu un cuțit foarte ascuțit.

  • Pasul 5

    Puneți chiflele cu partea tăiată în sus pe o coacere mare foaie. Acoperiți cu o foaie liberă de film și mai lasă încă 40 de minute.

  • Pasul 6

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Chiar înainte de coacere, apăsați ușor fiecare coc pentru a-i aplatiza puțin. Coaceți pentru 10-12 minute până devin aurii și pufos.

  • Pasul 7

    Topeste ciocolata neagra peste o tigaie de apă fierbinte sau în explozii scurte în cuptor cu microunde. Lasă chiflele să se răcească înainte stropind cu ciocolata neagra pentru a termina.

Informatii nutritionale

  • Kcals 417
  • Gras 17g
  • Saturează 9.8g
  • Carbohidrați 56.4g
  • Zaharuri 25.4g
  • Fibră 3g
  • Proteină 8.1g
  • Sare 1.5g
.
#Chifle #scortisoara
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast