Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de chifle cu nuci

Chifle Nutella

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Un mic efort

Înveseliți-vă weekendul cu aceste chifle indulgente de ciocolată și alune


Ingrediente

ALUAT DE BRIOCHE

  • făină tare de pâine albă 340g, plus extra pentru praf
  • zahăr pudră 20g
  • sare 3/4 linguriță
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 5g
  • tot laptele 165 ml
  • ou 1 mare
  • gălbenuș de ou 1 mare
  • unt nesarat 65g, cubulețe și la temperatura camerei
  • ulei pentru castron

UMPLERE

  • Nutella 300g, temperatura camerei
  • alune de padure 50g, tocat
  • fulgi de ciocolată 50g
  • unt nesarat 25g, topit

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul de brioșe, puneți făina, zahărul, sarea și drojdia în vasul unui mixer electric și amestecați scurt pentru a combina. Cu cârligul de aluat atașat, adăugați laptele, oul și gălbenușul de ou și amestecați împreună cu o viteză mică / medie până când se formează un aluat îndepărtat. Continuați să frământați în mașină timp de 10-15 minute sau până când aluatul este neted și elastic. Adăugați untul câteva bucăți pe rând, adăugând altele odată ce bucățile anterioare au fost combinate în aluat. Odată ce tot untul s-a combinat, frământați aluatul încă 10 minute sau până când este neted și elastic.

  • Pasul 2

    Puneți aluatul într-un vas ușor uns cu ulei. Acoperiți și răciți peste noapte sau cel puțin 9 ore, pentru a dovedi încet.

  • Pasul 3

    Pe o suprafață de lucru ușor făină, întindeți aluatul într-un dreptunghi de 35cm x 50cm.

  • Pasul 4

    Cuptor cu microunde Nutella într-un castron mic rezistent la căldură timp de până la 30 de secunde până la un pic mai slab în consistență. Răsturnați în centrul aluatului întins și întindeți-l într-un strat uniform. Presărați alunele, rezervând 2 linguri și chipsuri de ciocolată peste Nutella. Lucrând dintr-una din părțile lungi, înfășurați aluatul într-un cârnați strâns. Tăiați în 8 bucăți de dimensiuni egale și puneți-o într-o tigaie din fontă de 23 cm (sau o formă de tort rotundă de 23 cm) cu un coc în mijloc și restul înconjurându-l într-un cerc. Acoperiți ușor chiflele și dovediți timp de 1 oră sau până când a crescut, pufos și aproape dublat ca mărime.

  • Pasul 5

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Coaceți timp de 25-30 de minute sau până când chiflele sunt de culoare maro auriu. Se perie peste tot cu untul topit și se presară peste alunele rezervate. Se răcește până se încălzește.

  • Pasul 6

    Chifele se vor păstra, acoperite, pentru câteva zile, dar sunt cel mai bine mâncate în ziua în care sunt făcute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 555
  • Gras 29.4g
  • Saturează 12.3g
  • Carbohidrați 59g
  • Zaharuri 26.9g
  • Fibră 4g
  • Proteină 11.5g
  • Sare 0,6g
.
#Chifle #Nutella
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *