Tipul bucătăriei:
Chifle Nutella
- face 8
- Un mic efort
Înveseliți-vă weekendul cu aceste chifle indulgente de ciocolată și alune
Ingrediente
ALUAT DE BRIOCHE
- făină tare de pâine albă 340g, plus extra pentru praf
- zahăr pudră 20g
- sare 3/4 linguriță
- drojdie uscată cu acțiune rapidă 5g
- tot laptele 165 ml
- ou 1 mare
- gălbenuș de ou 1 mare
- unt nesarat 65g, cubulețe și la temperatura camerei
- ulei pentru castron
UMPLERE
- Nutella 300g, temperatura camerei
- alune de padure 50g, tocat
- fulgi de ciocolată 50g
- unt nesarat 25g, topit
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face aluatul de brioșe, puneți făina, zahărul, sarea și drojdia în vasul unui mixer electric și amestecați scurt pentru a combina. Cu cârligul de aluat atașat, adăugați laptele, oul și gălbenușul de ou și amestecați împreună cu o viteză mică / medie până când se formează un aluat îndepărtat. Continuați să frământați în mașină timp de 10-15 minute sau până când aluatul este neted și elastic. Adăugați untul câteva bucăți pe rând, adăugând altele odată ce bucățile anterioare au fost combinate în aluat. Odată ce tot untul s-a combinat, frământați aluatul încă 10 minute sau până când este neted și elastic.
-
Pasul 2
Puneți aluatul într-un vas ușor uns cu ulei. Acoperiți și răciți peste noapte sau cel puțin 9 ore, pentru a dovedi încet.
-
Pasul 3
Pe o suprafață de lucru ușor făină, întindeți aluatul într-un dreptunghi de 35cm x 50cm.
-
Pasul 4
Cuptor cu microunde Nutella într-un castron mic rezistent la căldură timp de până la 30 de secunde până la un pic mai slab în consistență. Răsturnați în centrul aluatului întins și întindeți-l într-un strat uniform. Presărați alunele, rezervând 2 linguri și chipsuri de ciocolată peste Nutella. Lucrând dintr-una din părțile lungi, înfășurați aluatul într-un cârnați strâns. Tăiați în 8 bucăți de dimensiuni egale și puneți-o într-o tigaie din fontă de 23 cm (sau o formă de tort rotundă de 23 cm) cu un coc în mijloc și restul înconjurându-l într-un cerc. Acoperiți ușor chiflele și dovediți timp de 1 oră sau până când a crescut, pufos și aproape dublat ca mărime.
-
Pasul 5
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Coaceți timp de 25-30 de minute sau până când chiflele sunt de culoare maro auriu. Se perie peste tot cu untul topit și se presară peste alunele rezervate. Se răcește până se încălzește.
-
Pasul 6
Chifele se vor păstra, acoperite, pentru câteva zile, dar sunt cel mai bine mâncate în ziua în care sunt făcute.
Informatii nutritionale
- Kcals 555
- Gras 29.4g
- Saturează 12.3g
- Carbohidrați 59g
- Zaharuri 26.9g
- Fibră 4g
- Proteină 11.5g
- Sare 0,6g