Tipul bucătăriei:

Rețetă de tort cu ciocolată cu Chai și Kefir

Chocolate-chai kefir tort

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 10-12
  • Uşor

Am adăugat kefir la această prăjitură de ciocolată lucioasă, indulgentă și condimentată cu chai, pentru a o menține mai umedă


Coaceți acest tort cu kefir din ciocolată, apoi verificați tortul nostru cu ciocolată, tortul de ciocolată ușor, tortul Guinness cu ciocolată și rețete mai indulgente de tort cu ciocolată.

Ingrediente

  • ciocolata neagra 150g, rupt în bucăți
  • făină simplă 250g
  • pudră de cacao 75g
  • praf de copt 1½ linguriță
  • bicarbonat de sodiu 1 linguriță
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • ghimbir de pamant ½ linguriță
  • cardamom măcinat ½ linguriță
  • cuișoare Sp linguriță
  • chefir 250ml
  • ouă 3 mediu
  • extract de vanilie 2 lingurițe
  • zahăr pudră 150g
  • zahăr brun moale deschis 100g
  • unt nesarat 125g, înmuiat, plus extra pentru tablă

GLAZURĂ

  • ciocolata neagra 100g
  • frișcă 75 ml
  • sirop auriu 1 lingură

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și unt și căptușiți baza unei forme adânci de 23 cm, cu fund liber. Topiți ciocolata într-un castron rezistent la căldură, așezat pe o tigaie cu apă abia la foc mic, sau în scurte scurte în cuptorul cu microunde. Pune fierbătorul.

  • Pasul 2

    Se amestecă împreună făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodă, condimentele și 1⁄4 linguriță de sare fină într-un castron mare. Într-un castron separat, amestecați chefirul, ouăle, vanilia și ciocolata topită. Într-un castron mare de amestecare, bateți zaharurile și untul până când tocmai se combină, apoi încorporați ingredientele uscate, urmate de udare. Utilizați un tel electric pentru a combina cu un aluat neted. Se amestecă 150 ml de apă fiartă din ceainic și se răstoarnă în forma pregătită. Coaceți timp de 45-55 de minute sau până când o frigăruie înfiptă în tort iese curată. Se răcește în cutie timp de 10 minute, apoi se scoate pe o farfurie pentru a termina răcirea completă

  • Pasul 3

    Pentru un finisaj sărac, gheață chiar înainte de servire, dar dacă nu vă deranjează glazura mată și setată, o puteți face imediat ce tortul este răcoros. Tocați ciocolata și puneți-o într-un castron, apoi combinați smântâna și siropul într-o tigaie mică. Se încălzește ușor până când bule încep să apară apoi se toarnă peste ciocolată. După 3-5 minute amestecați împreună până când ciocolata s-a topit complet. Se încarcă încet sau se toarnă peste tort. Lăsați un minut (sau până la o zi), apoi serviți în pene, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 439
  • Gras 22.6g
  • Saturează 13.2g
  • Carbohidrați 49.3g
  • Zaharuri 30.7g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 7.5g
  • Sare 0,6g
.
#Chocolatechai #kefir #tort
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast