Tipul bucătăriei:
Ciocolată, portocală și migdale
- TAIE ÎN 18 PIESE
- Uşor
Pâinea scurtă indulgentă împânzită cu migdale, ciocolată și coajă de portocală confiată este acompaniamentul perfect pentru acea cupă
Încercați această rețetă de ciocolată și portocale sau consultați aici mai multe idei de coacere în tavă.
Ingrediente
- zahăr tos auriu 100g, plus 2 linguri
- unt nesarat 225g, la temperatura camerei
- portocale 1, zestat
- extract de vanilie 1 linguriță
- făină simplă 200g
- faina de porumb 85g
- sare de mare fină 1/8 linguriță
- coaja de portocala confiata 50g, cubulete (vezi notele bucătarului mai jos)
- migdale întregi cu piei 75g, înjumătățit
- ciocolata neagra cu portocala 125g, tăiate în bucăți de 1cm
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați o cutie de 20cm x 30cm cu hârtie de copt și încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Puneți 100g zahăr, tot untul, coaja de portocală și vanilia într-un bol mare. Cremă împreună cu o lingură de lemn, sau scurt cu un tel electric – doar până când amestecul este neted. Cerneați peste făină și sare și folosiți telul electric pentru a bate împreună până se formează firimituri foarte mari de aluat moale – din nou, nu amestecați prea mult odată ce untul și făina sunt amestecate.
-
Pasul 2
Împrăștiați coaja confiată, migdalele și bucățile de ciocolată neagră în castron și folosiți mâinile pentru a arunca printre firimiturile de aluat de pâine scurtă. Introduceți totul în forma pregătită și apăsați ușor în jos pentru a se aplatiza. Puneți peste tot cu o furculiță pentru a-l ajuta să gătească uniform.
-
Pasul 3
Coaceți pâinea scurtă pe un raft din mijloc timp de 40-50 de minute sau până când blatul începe să devină auriu. Scoateți din cuptor și presărați cu 2 linguri de zahăr, apoi tăiați în pătrate cu un cuțit ascuțit. Se lasă să se răcească complet în tablă înainte de a sparge pătratele pentru a mânca.
Informatii nutritionale
- Kcals 213
- Gras 10.3g
- Saturează 5g
- Carbohidrați 26.7g
- Zaharuri 13g
- Fibră 1.1g
- Proteină 2.6g
- Sare 0,1g