Tipul bucătăriei:
Ciocolată și portocale battenberg
- servește 8
- Uşor
ChocoIate sau orange – de ce să alegeți când le puteți avea pe amândouă? Acest clasic în carouri optează pentru un strat de fondant cu ciocolată, în locul marțipanului obișnuit
Încercați tortul nostru de battenberg cu ciocolată, apoi verificați tortul nostru de battenberg.
Ingrediente
- unt 175g, înmuiat
- zahăr tos auriu 175g
- făină auto-crescătoare 175g
- praf de copt Sp linguriță
- ouă 3
- cacao 2 linguri, plus extra pentru praf
- portocale 2, zestat
- gem de caise 150g, cernut
- Cointreau sau Grand Marnier 1-2 linguri
- glazură fondantă de ciocolată 500g sau frământați 500g fondant alb cu 2 linguri de cacao
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Faceți o barieră din folie cu grosime dublă în lungul centrului unei cutii de 20 cm x 20 cm (sau cumpărați o cutie Silverwood battenberg). Căptușiți fiecare parte cu hârtie de copt, astfel încât amestecul să nu se scurgă. Bateți untul, zahărul, făina, praful de copt și ouăle cu un tel electric într-un aluat neted. Împărțiți în două și adăugați cacao la jumătate (adăugați un strop de lapte dacă amestecul este gros, ar trebui să aibă aceeași consistență ca și cealaltă parte) și coaja la cealaltă. Puneți amestecul de ciocolată într-o jumătate din tablă și portocala în cealaltă. Coaceți timp de 25-30 de minute, apoi testați-l cu o frigăruie – ar trebui să iasă curat. Se răcește timp de 10 minute, apoi se transformă pe o grătar.
-
Pasul 2
Rulați fondantul într-un dreptunghi dur – 20cm lungime x 30 cm lățime x 1/2 cm grosime. Așezați o jumătate de tort peste cealaltă și tăiați-le pe ambele la aceeași dimensiune, tăiați-le pe jumătate în lung, pentru a da 2 benzi lungi din fiecare. Încălziți dulceața cu Cointreau.
-
Pasul 3
Așezați o fâșie de tort de ciocolată în centrul fondantului și tăiați fondantul în linie dreaptă la fiecare capăt, astfel încât să se potrivească cu lungimea tortului. Periați tortul peste tot cu gem, așezați o bandă portocalie lângă ea și periați-o cu gem, împingând cele două benzi împreună. Repetați cu fâșiile superioare punând ciocolata deasupra portocalei și portocala deasupra ciocolatei. Îndoiți fondantul peste tort pentru al înveli, tăind orice exces și lipind fondantul cu un pic de gem. Întoarceți-l astfel încât cusătura să fie pe partea inferioară. Praf cu cacao dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 680
- Gras 25.3g
- Saturează 14.6g
- Carbohidrați 105,7g
- Fibră 2.2g
- Proteină 6g
- Sare 0,8g