Tipul bucătăriei:
Clatite cu capsuni cu sirop de amaretto
- face 24
- Uşor
Aceste clătite cu căpșuni în stil american sunt ideale pentru brunch sau budincă. Siropul de amaretto și migdalele zaharoase le dau o întorsătură dulce și sofisticată. Folosiți o tigaie grea pentru căldură constantă în timp ce gătiți
Încearcă aceste clătite cu căpșuni îngăduitoare, apoi verifică clasicul nostru clătite americane, clătite cu ciocolată Nutella, clătite cu unt de arahide, Clătite Biscoff si mai delicios retete de clatite,
Ingrediente
MIGUDALE DURATA
- migdale întregi albite 50 g, tocate grosier
- zahăr pudră 4 linguri
SIROP DE AMARETTO
- amaretto 4 linguri
- Sirop din esență de arțar 150 ml
Clătite cu căpșuni
- făină simplă 250 g
- zahăr tos auriu 3 linguri
- praf de copt 1½ linguriță
- unt 3 linguri, topite
- tot laptele 350 ml
- ouă 2, mare
- extract de vanilie ½ linguriță
- căpșune 200 g, tăiate în felii groase
- crema dubla batuta sau mascarpone pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Pune migdalele pe o tavă tapetată cu zahăr pudră și coace 2 minute. Se agită și se pune înapoi timp de 2 minute. Se scoate și se răcește.
-
Pasul 2
Aduceți amaretto și siropul de arțar la fiert într-o tigaie. Se fierbe pana se ingroasa apoi se ia de pe foc. Îl poți reîncălzi chiar înainte de servire.
-
Pasul 3
Pune ingredientele uscate într-un bol cu un praf de sare. Turnați ingredientele umede în centru și amestecați ușor. Se amestecă până când se combină. Încinge o tigaie antiaderentă până se încinge. Ungeți puțin ulei și turnați 3 clătite mici. Când încep să apară bule, apăsați o felie de căpșuni în aluat. Întoarceți clătitele și rumeniți-le pe cealaltă parte. Tine cald la cuptorul mic in timp ce le faci pe celelalte. Se presară migdalele zaharoase și se servesc cu smântână, sirop de amaretto și restul de căpșuni feliate.
Informatii nutritionale
- Kcals 120
- Gras 3.7g
- Saturate 1.4g
- Carbohidrați 19g
- Fibră 0,6g
- Proteină 2.6g
- Sare 0,16g