Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Fleac de clementine acoperit cu fulgi de migdale

Clementine fleac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această rețetă de fleac de clementine cu condimentare complexă și subtilă vine de la The Bath Priory. Preparați-l pentru un desert de Crăciun rapid și ușor, plăcut pentru mulțime.


Încercați această rețetă de fleac de clementine, apoi consultați fleac Baileys, fleac de sherry, fleac de Crăciun și alte idei de deserturi de Crăciun.

Ingrediente

  • zahăr tos auriu 150 g
  • păstaie de cardamom 1
  • pastaie de vanilie 1, împărțit lenthways
  • bat de scortisoara ½
  • anason stelat 2
  • semințe de fenicul ½ linguriță
  • clementine 10, decojite și trase în bucăți
  • crema dubla 300 g
  • Cointreau 2 linguri
  • prajitura madeira 1, cuburi
  • zahăr pudră 1 lingura
  • fulgi de migdale o mână
  • tot laptele 500 ml
  • pastaie de vanilie 1, despicat pe lungime și semințele răzuite
  • galbenusuri de ou 8
  • zahăr tos auriu 75 g
  • făină simplă 30 g
  • faina de porumb 15 g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți zahărul și condimentele într-o tigaie cu 500 ml apă, lăsați la fiert, apoi luați de pe foc și lăsați la infuzat 30 de minute. Scoateți toată sâmbura albă de pe segmentele de clementine, puneți într-un bol și turnați peste siropul de zahăr prin
    o sită pentru a prinde mirodeniile. Se răcește complet, se acoperă și se răcește peste noapte.

  • Pasul 2

    Pentru crema pâtissière, aduceți laptele la fiert cu păstăia de vanilie despicată și semințele și infuzați timp de 5 minute la foc mic. Bateți gălbenușurile și zahărul tos împreună cu bătătoarea electrică până devin ușoare și pufoase, apoi adăugați făina și amestecați până la omogenizare.

  • Pasul 3

    Se toarnă aproximativ ¼ din laptele fierbinte în ouăle și făina cremă și se amestecă, apoi se amestecă continuu, se adaugă încet laptele rămas. Se toarnă într-o cratiță curată și se lasă la fiert în timp ce se amestecă și se fierbe câteva minute până se îngroașă și ca o cremă. Se toarnă amestecul printr-o sită fină într-un bol curat. Acoperiți cu folie alimentară, lăsând-o să atingă suprafața cremei pâtissière (acest lucru va împiedica formarea pielii). Răciți, apoi răciți.

  • Pasul 4

    Bateți smântâna până se formează vârfuri moi. Se cântăresc 300 g de cremă pâtissière și se pliază ușor crema în ea pentru a forma o mousseline de vanilie. Veți rămâne puțin de crème pât, dar se va păstra la frigider câteva zile. (Se amestecă cu o cantitate egală de frișcă și se servește cu fructe poșate)

  • Pasul 5

    Se toarnă clementina și siropul de zahăr printr-o sită, rezervând lichidul. Tăiați segmentele în treimi. Adăugați Cointreau în siropul rezervat, apoi introduceți cuburile de burețel pentru câteva secunde, înainte de a scoate cu o lingură cu șuruburi.

  • Pasul 6

    Pune buretele înmuiat în fundul unui bol și adaugă clementinele tocate. Transferați mousselina de vanilie într-o pungă prevăzută cu o duză în formă de stea și treceți crema în bucăți peste fleac (sau întindeți crema deasupra cu o spatulă). Se da la rece până când este gata de servire.

  • Pasul 7

    Cerneți zahărul pudră peste fulgi de migdale și prăjiți într-o tigaie la foc mediu până capătă o culoare aurie. Se răcește complet. Când este gata de servire, presărați migdalele răcite deasupra fleacului.

Informatii nutritionale

  • Kcals 611
  • Gras 34.9g
  • Saturate 18.9g
  • Carbohidrați 62,7g
  • Fibră 1g
  • Proteină 9.1g
  • Sare 0,5g
.
#Clementine #fleac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast