Tipul bucătăriei:
Coaja de iaurt congelată
- servește 8
- Uşor
Această scoarță de iaurt este o modalitate excelentă de a vă răcori într-o zi fierbinte și face un desert de grătar roman. Încercați să schimbați toppingurile, dacă doriți
Această rețetă de coajă de iaurt înghețată provine din The Ice Kitchen de Shivi Ramoutar, publicată de Harper Collins. Imagine rețetă de Andrew Burton.
Shivi spune: „Aceasta face o alternativă răcoritoare la mesele obișnuite cu gheață în zilele călduroase, dar este, de asemenea, o notă minunată la petreceri – va fi transmisă până devorată complet. Mi se pare terapeutic să fac; nu este nimic mai satisfăcător decât să aruncați fructe și nuci într-un lac neted de iaurt gros. Faceți-l cât de decadent sau de sănătos doriți – încercați să adăugați bucăți de caramel sau vârtejuri de caramel sărat. ”
Ingrediente
- iaurt grecesc 2 cazi de 600g
- draga draga 6 linguri
- scorțișoară măcinată 2 lingurițe
- extract de vanilie 2 lingurițe
- nucă de cocos disecată 2 pumni mari
- chipsuri de ciocolată neagră sau ciocolată neagră tocată 2 pumni mari
- fructe de padure mixte proaspete sau congelate 2 pumni mari
- nuci tocate 2 pumni mari (pecanele, nucile sau alunele funcționează foarte bine)
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă totul împreună, cu excepția ciocolatei, a fructelor de pădure și a nucilor.
-
Pasul 2
Tapetați o tavă de copt cu pergament de copt. Întindeți amestecul de iaurt pe hârtie, la o grosime de aproximativ 1cm. Stud cu ciocolata, fructele de pădure și nucile.
-
Pasul 3
Acoperiți tava de copt cu folie și puneți-o în congelator până la fermitate, aproximativ 4-6 ore. Spărgeți în cioburi și păstrați-le într-o pungă de congelator sigilată etichetată.
-
Pasul 4
Pentru a servi, puneți cioburile în frigider pentru a dezgheța și înmuia doar câteva minute înainte de servire. (Dacă este lăsat din congelator mai mult de 10 minute, coaja se va topi.)